Main Media

Smarte døre til børneværelset

Design Smart

Med lidt kreativ snilde kan døren nu blive en aktiv spiller i boligindretningen, for eksempel som spejl, tavle eller whiteboard. Døre med ekstra funktioner viser sig især praktiske i mindre boliger. Mange ønsker sig pladsbesparende løsninger – særligt i rum, hvor der er begrænset vægplads som på badeværelset, børneværelset eller i gangen.

LILLE SPEJL PÅ DØREN DER – ENHVER PIGES DRØM

Alle har læst eventyret om Snehvide og hørt udtrykket ”lille spejl på væggen der…”, men har du hørt det nye eventyr om ”lille spejl på døren der…”? Nej – vi har ikke skrevet et nyt eventyr, men vi har en smart løsning til, hvordan du kan udnytte pladsen ved at integrere spejlet i døren. Hvad enten det er til en lille prinsesse, til teenageren som skal sætte håret eller i dit eget soveværelse, er et integreret spejl i døren en smart og pladsbesparende løsning.

TAVLEDØR TIL DEN KREATIVE

Dørens rolle i hjemmet har udvidet sig – fra kun at adskille to rum kan den nu også gå ind og tage flere praktiske roller. Enten som indbygget spejl, der åbner op for ekstra plads i boligen, eller som kreativ tavle eller whiteboard, der med personlige tegninger og små huskelister, omdanner døren til levende kunstværker. Dette er en smart løsning både til børneværelset og til køkkenet. Dørmodeller med tavle, spejl og whiteboard findes i adskillige varianter.

LEG MED FARVER OG OVERFLADER

Hvorfor ikke lade dit barn få sin yndlingsfarve på døren til værelset? Mange er af den opfattelse, at alle døre i huset skal være ens, men tænk snarere på de omgivelser, døren befinder sig i, og hvilken funktion døren skal have, før du træffer det endelige valg. Hvis du ønsker en flot helhed, giver det en ekstra flot effekt, hvis du vælger samme farve på både dør, karm og lister. Ønsker du en anderledes og legende stil, kan du med fordel vælge en dør med 3D-mønster, der leder tankerne hen mod legeklodser. Charisma er en indvendig dør med et legende, tredimensionelt mønster, som fås i lige præcis den farve, der passer hos dig.
 

SPAR PLADS MED SKYDEDØRE OG TAG DE SKJULTE KVADRATMETRE I BRUG

Foruden de praktiske funktioner, som en dør kan have, er der samtidig andre måder at åbne op for den dyrebare plads. For eksempel med en skydedør, som på diskret vis forsvinder ind i væggen og dermed optager minimal gulvplads.

ÅBEN OP MED GLASDØRE

En anden mulighed er at vælge en glasdør, der lader lyset strømme ind og bidrager til en langt større rumfornemmelse i boligen – og som tilmed dæmper lyden mellem rummene, hvilket kan være en fin løsning til et værelse, som er placeret op ad en trappe.

Uanset om du går efter en farverig dør, en praktisk dør med funktion, en glasdør eller en skydedør, er det smart at tænke på lyddæmpning. På den måde får du en dør, som er fremtidssikret.