Main Media

Swedoors døre blev et kunstværk

Design

Kunst er en måde at opdage nye verdener på og udfordre den måde, vi tænker på. Vi lader fem fremtrædende kunstnere præsentere deres kunst på vores døre under konceptet Open Doors - Open Minds. Resultatet blev præsenteret under den ottende udgave af Nordens største kunstmesse - Affordable Art-messen på Nacka Beach Fair i Stockholm. Alle indtægter fra kunstværkerne går fuldt ud til organisationen Mind, der arbejder for mental sundhed.

Døre er en central del af vores liv - de kan give os en følelse af velkommen til hjemmet, de kan lukke uvelkomne lyde såvel som ild og røg ude. De kan også være en sikkerhed og give fred og ro i hverdagen ved at forhindre uønskede i indtrængen. En dør kan være æstetisk tiltalende i sin enkelhed - eller i dens kompleksitet, pragt og luksus. Men det kan også være en glemt overflade - hvor kunsten naturligt kan få nye udtryk.

“Jeg har aldrig før tænkt på en dør som et kunstværk. Flere mennesker bør indse vigtigheden af en smuk dør - at æstetik har en funktion i sig selv.”

Besökare

Under Open Doors-konceptet - Open Minds - valgte vi at udfordre den konventionelle måde, vi tænker på døre på, for at arbejde sammen med fem fremtrædende kunstnere for at omdanne vores klassiske Stable døre til smukke kunstværker. I løbet af fire dage fik 13.000 kunstinteresserede besøgende set vores storslåede kunstværker på Nacka Strandsmässan i Stockholm. Bag kunstværkerne stod kunstnerne; Bobo Wallmansson, Thomas OKOK Gunnarsson & Jaqueline Östlind, Tomas Hammar, Oliw87 og Romina Moradi.

Ved standen opstod interessante diskussioner om døre og dens betydning for det indre af hjemmet - og som en besøgende udtrykte det, ”Jeg har aldrig tænkt på en dør som et kunstværk. Flere mennesker burde indse vigtigheden af en smuk dør - at æstetik har en funktion i sig selv. ”