Main Media

Dørløsninger til spa og sauna

Brand Design Smart

Swedoor er leveringsdygtig i professionelle dørløsninger, som lever op til de lovmæssige krav, der stilles til fugtige byggerier som spa og saunaer.

Behovet for døre i wellnessområder varierer alt efter funktionen i de enkelte rum. Det er dog altid et krav, at løsningerne er produceret med henblik på anvendelse i vådrum, så dørene opfylder kravene for sikkerhed og velvære.

Vådrumsdøre

Hvis en indvendig dør konstant eller langvarigt udsættes for fugt og vand, vil den over tid blive skæv og således ikke fungere optimalt. Det er derfor en fordel at integrere vådrumsdøre i et spaområde, hvor der hver dag florerer fugt fra omklædningsrum, bassiner, dampbade og saunaer. Derudover har en vådrumsdør en lang række andre fordele, da overfladen eksempelvis er utrolig slidstærk og særdeles rengøringsvenlig, hvilket gør løsningen yderst velegnet i områder, hvor kravene til hygiejne desuden er høje.

Glaspartier

I mange spabyggerier prioriteres indvendige døre med glaspartier, da løsningerne giver gæsterne et godt kig til spaens mange bassiner, bade og saunaer. Derudover hjælper glaspartier med at åbne op for mere plads og sikrer desuden et behageligt indeklima ved at lade lyset strømme ind. 

Vores vådrumsdøre er tilgængelige med glasudskæringer i flere forskellige designs. For at få den højeste personlige sikkerhed har glaspartierne som standard hærdet sikkerhedsglas. 

Sauna

Gennem vores tilstedeværelse i Finland, har vi opbygget stor viden om saunadøre. Varmen og fugtigheden fra en sauna stiller store krav til døren, som skal kunne modstå høje temperaturer og have sikkerhed i topklasse. Vi tilbyder en saunadør, der er tilpasset dens funktion med tonet sikkerhedsglas. Designet er enkelt og stilrent med en massiv trækarm, som giver et ekstra varmt look, der passer godt ind i de fleste saunamiljøer.

Støjreducerende døre

Et spaområde er indbegrebet af ro og fordybelse, men af og til kan lydniveauet være højt, når mange besøgende strømmer til. Støjreducerende døre bidrager til et godt indeklima og ikke mindst et sundt miljø for spaens gæster og personale. Vi tilbyder forskellige støjreducerende dørløsninger, som eksempelvis kan holde støj fra spaområdet ude fra behandlingsrum, hvor en rolig atmosfære er altafgørende.

Branddøre

I offentlige bygninger er det ikke bare vigtigt, at sikkerheden er i højsædet – det er et krav. Derfor bør man tilføre brandisolerende døre i spabyggerier, som har til formål at adskille bygningens rum i sektioner i tilfælde af brand. Det vil sikre flugtveje, så bygningen kan evakueres. Vores branddøre er blevet testet grundigt og er godkendt i henhold til den gældende lovgivning. Dørene leveres desuden med DS-certificering.

Bæredygtighed

Mange spaområder opføres eller renoveres i dag med omtanke og ansvar for miljøet. Vi arbejder konstant med forbedringer i forhold til miljø og bæredygtig produktion og er meget stolte af at kunne tilbyde Nordens bredeste program af bæredygtige dørløsninger, som eksempelvis FSC-certificerede døre eller døre, der skal indgå i DGNB-certificerede eller Svanemærkede byggerier.

BIM-objekter

Objekterne er tilgængelige direkte i REVIT og ArchiCAD via appen fra BIMobject. De kan også hentes ned via swedoor.dk/bim eller portalen bimobject.com.

Inspiration

Se vores cases

Leder du efter inspiration? Tag et kig på vores referenceprojekter og se, hvordan Swedoor har løsninger til forskellige miljøer

Se cases