Main Media

ECO – Klimasmarte yderdøre for miljøbevidste boligejere

Design Eco Isolering Smart

Ved at investere i en klimavenlig ECO-dør får du og miljøet mere værdi for pengene i det lange løb. Det ydre er smukt at se på, og indeni skjuler det miljøvenlige træfiber, der holder kulden ude med dens fremragende isolerende egenskaber.

I dag forbruger vi mere, end vores klode kan tåle. I 2011 passerede vi syv milliarder mennesker på Jorden, og FN vurderer, at dette tal vil stige med næsten 60 procent ved udgangen af dette århundrede. For at sikre, at kloden kan modstå et stadigt stigende forbrug, bliver flere og flere mennesker optaget af at træffe bæredygtige valg - også når det gælder investering i deres hjem.

“Indgangsdøren er det første du møder, når du kommer hjem, og den sidste ting, du ser, før du forlader huset. Folk har typisk den samme hoveddør i 20 til 30 år. Derefter er det vigtigt at vælge en dør, der passer til den stil og farver, du har i dit hjem, og tænke nøje over den kvalitet og funktionalitet, du ønsker, at døren skal have.”

Tara Liv Hall | Produktchef i Swedoor

ECO er et grønnere valg af udvendige døre for dig, der ønsker at kombinere æstetik og miljøvenlige løsninger. Dørene har fremragende isolerende egenskaber, der giver dig mulighed for at spare energi. Du får en sund entre fri for træk og kan være sikker på, at der ikke lækker varme fra hoveddøren. Derudover er dørene lavet af materialer, der er mere bæredygtige end kunstigt fremstillede materialer.

- De træbaserede materialer er FSC-certificeret. Dørens kerne er lavet af porøs træfiber, et materiale, der er langt mere miljøvenligt end menneskeskabte materialer. Derudover isolerer materialet ekstremt godt, hvilket hjælper dig med at reducere dit energiforbrug. Derfor bør valget af ECO-døre være en selvfølge, i et passivhus, lavenergihus eller 0-energi hus, forklarer Hall.

Æstetik og funktionalitet

At gå efter en mere miljøvenlig yderdør behøver ikke at være på bekostning af æstetik. ECO fås som tilvalg til de fleste modeller i Character, Function og Classic serierne, både som enkelt og dobbeltdør. Drømmen om en mere miljøvenlig dør i den farve, du ønsker, med indbygget glas, eller med unikke detaljer er således ikke umulig.

- Indgangsdøren er den første ting, du møder, når du kommer hjem, og den sidste ting, du ser, før du forlader huset. Den samme hoveddør beholder folk typisk i 20 til 30 år. Derefter er det vigtigt at vælge en dør, der passer til den stil og farver, du har i dit hjem, og tænke nøje over den kvalitet og funktionalitet, du ønsker, at døren skal have. Med ECO gør du facaden attraktiv, sikrer et sundt og godt indeklima og tager samtidig et aktivt grønt valg i flere år fremover, siger Hall.

Læs også: Udvendige døre til klassiske og moderne hjem

Valget af mere bæredygtige materialer er ikke på bekostning af funktionalitet - tværtimod. Døren har specialtilpassede karme og beslag, der gør det nemt og sikkert at montere døren på en stabil måde.

- Karmes beslag gør det også lettere at justere døren bagefter, som ved et års inspektion, når huset har "sat sig lidt". Døren er desuden godt udrustet til et hårdt nordisk klima,da karmen er beklædt med HDF både udvendigt og indvendigt. Det gør døren endnu mere vejrbestandig, forklarer Hall.