Main Media

Dør med lav energi holder varmen inde og kulden ude

Design Eco Isolering

Med en lavenergidør fra Swedoor behøver du ikke fyre for fuglene. At vælge en lavenergi-hoveddør er en nem måde at spare på energi samt bidrage til miljøet. Energivenlige udvendige døre er specielt designet til at reducere varmeudledningen og dermed sænke behovet for opvarmning af dit hjem. En lavenergidør giver dig mulighed for at holde varmen inde - og kulden ude.

Giv miljøet en hjælpende hånd

Den specielle konstruktion bygger på flere faktorer. Dørkarmen er bedre isoleret og tykkere* end en standard udvendig dør, og døre med glas har 3-lags energiglas og støbt tætning uden samlinger. Behovet for opvarmning aftager med en god dør, så du sparer både miljøet og tegnebogen. I et hus vil du få du store energibesparelser fra bedre isolerede overflader som gulv, væg og loft samt vinduer. En udvendig dør med god isoleringsevne vil hjælpe med til at sikre, at indgangspartiet er ligeså godt isoleret som resten af huset, og sikre en behagelig temperatur i indgangen. Derudover undgås træk, hvilket ikke er ualmindeligt på gamle og enklere døre.

Ikke på bekostning af design

En lavenergidør kan også gøre en stor forskel for husets udseende. Selvom disse døre er 27-30 mm tykkere end standarddøre, er der ikke givet afkald på det visuelle design. Modellerne er baseret på det samme design som andre døre i ADVANCE-LINE. De passer godt til det stilfulde udtryk, der kendetegner mange passivhuse og lavenergiboliger, og der er også nogle varianter i klassisk stil. Der er mange valgmuligheder, herunder forskellige glasløsninger og farver i næsten enhver nuance på NCS-skalaen. Se alle ECO-modeller her.

Hvad er U-værdi?

Jo lavere U-værdi, jo bedre isolerer døren. Dørenes isoleringskapacitet vises ved u-værdien, der fortæller, hvor meget varme, der udtrykkes i Watt passerer pr. Kvadratmeter dør, når temperaturforskellen er en grad mellem udvendig og indvendig. Vores ECO lavenergidøre har en U-værdi fra 0,59 til 0,75 afhængigt af størrelsen på glasåbningen.**
Den bedste dør er flere gange så energieffektiv som en dårligt isoleret hoveddør.

For at u-værdien skal være korrekt, skal test og beregninger udføres på døren og karmen sammen, hvilket Swedoor altid gør. De fleste udvendige døre på markedet har en U-værdi mellem 0,8 og 2,0. For dobbeltdøre kan 0,10 føjes til u-værdien for den tilsvarende enkeltfløjsmodel. I Mål & Fakta finder du en oversigt over yderdørernes ydre værdi.

* ECO-døren er 27-30 mm tykkere end en standarddør.
** En glasåbning vil forårsage varmetab, og dette afhænger af både åbningens størrelse og metoden, der bruges til glasindsættelse.