Main Media

Tjekliste ved valg af ny yderdør

Brand Design Eco Isolering Lyd Lys Sikkerhed Smart

Der findes en dør til alle hustyper - afhængig af husets faceade, arkitektur eller farve. Indbrudsforstærkede, ekstra isolerede og designede yderdøre som giver dig rigeligt med muligheder for at vælge netop DIN dør.

 

Uanset om dit hus er i en funkis stil, af træ eller mursten, giver du facaden et helt nyt look ved at udskifte hoveddøren.

Måske vil du styrke indtrykket af husets tidsepoke? Skift eller bryde med hvad der forventes?

Når du vælger en udvendig dør, er en grundlæggende regel at vælge en dør i samme stil som huset. Men ved at bryde med stilen, kan du skabe nye og spændende effekter. Det er en beslutning, der kræver både tid og refleksion, men det er værd at prøve for dem, der ønsker at give facaden et spændende udtryk.

Husets karakter bestemmes i høj grad af yderdørens design, farve og glas.

Når du vælger en dør, er der naturligvis mange andre faktorer, du skal overveje. Den udvendige dør skal være godt isoleret mod nedbør, vind og lyd og også være beskyttet mod indbrudsforsøg. Samtidig skal den naturligvis fungere som en indbydende indgang til huset og muligvis også give lys ind indvendigt.

TJEKLISTE VED VALG AF NY YDERDØR:

  1. Vælg en kvalitetsdør. En udvendig dør skal modstå både nordiske temperaturer og klimaændringer. Sørg for at vælge en CE-mærket dør med en lang formstabilitet og produktgaranti.
  2. Kontroller, at døren har god isolering, så den holder varmen indeni, selvom den virkelig er kold. Hvis du bor i et passivhus, eller huset udsættes for, kan en lavenergidør være et godt alternativ.
  3. Tryg og sikker. Der er nye døre på markedet, som en tyv kan komme igennem på få sekunder. Vælg en dør med tyveriforstærkede hængsler og lås med hagerigle. Hvis du vil føle dig ekstra sikker, skal du vælge en dør med sikkerhedsklassificering i henhold til EN 1627 RC3.
  4. En god dør skal også være lydisoleret. Når du har lukket døren, ønsker du ikke forstyrrende lyde fra vejen eller forbipasserende. Spørg sælgeren, om døren har en lydisoleret konstruktion.
  5. Vi har brug for lys. Tænk på mulighederne med forskellige glas i døren, eller at kombinere døren med glasparier over eller ved siden for at skabe en lys og indbydende indgang.