Main Media

3 tips: Sådan kan du optimere hjemmekontoret

Design Lyd Smart

I øjeblikket arbejder flere danskere hjemmefra på grund af coronavirus, og mange skal derfor endnu en gang indstille sig på en hverdag på hjemmekontoret. Der er flere ting, du kan gøre for at optimere boligens omgivelser til de lange arbejdsdage. 

Mange har set frem mod årsskiftet som en milepæl for corona-pandemien. Nu betyder stigende smittetal samt yderligere restriktioner imidlertid, at danskerne igen ser ind i en periode med hjemmearbejde og ekstra tid i boligen. For at skabe de bedste forudsætninger for de lange arbejdsdage på hjemmekontoret er der flere ting, du kan gøre – og et oplagt sted at starte er husets døre. 

1. Plads til ro og fordybelse

Det kan være en udfordring at finde plads til ro og fordybelse på hjemmekontoret, da støj nemt kan bevæge sig fra rum til rum gennem lette døre. Det er derfor værd at overveje at skifte til støjreducerende døre med en massiv kerne: 

- Lette døre holder som regel kun op til 21 dB ude, hvorimod en støjreducerende dør og karm med tætningslister kan holde op mod 30 dB ude, hvilket medfører en markant ændring i støjniveauet. Derudover er det muligt at få specialløsninger, som reducerer lydniveauet yderligere, men for de fleste vil en dør med en massiv kerne være et godt sted at starte.

2. Optimer lyset

Den rette mængde lys har afgørende betydning for arbejdsdagen. Forkert eller mangelfuld belysning på hjemmekontoret kan nemlig resultere i overanstrengelse af øjnene og hovedpine.

Det bedste er at kombinere dagslyset med kunstigt lys og placere arbejdsstationen med siden til et vindue for at opnå det mest optimale lysindfald. Man kan derudover overveje at investere i en bordlampe eller andre lysoptimerende kilder som for eksempel en glasdør for at optimere lyset yderligere.

3. Tænk kreativt

Hvis flere i husstanden arbejder hjemmefra, kan det være en god idé at adskille rummene for at minimere støjniveauet. En mulighed kan derfor være at opsætte en forsatsvæg, som typisk består af to lag gipsplader, der bygges udenpå den gamle væg ved hjælp af stållægter. En mere simpel løsning er at benytte sig af flytbare rumdelere eller montere en dørløsning, der falder naturligt ind og ikke optager unødig plads i rummet.

- Man kan også overveje at montere en skydedør, hvis man sidder i et åbent rum. Det giver mulighed for at lukke af for støjen, mens man stadig bibeholder en naturlig sammenhæng i rummet, således man kan adskille arbejde og familieliv.