Main Media

Sort facadedør til hus og sommerhus

Design Smart

Flere og flere mennesker vælger en anden farve end hvid på hoveddøren. Især mørkegrå og sort har været populær hos mange i de senere år, og de tilføjer ofte en ekstra dimension til facaden på huset.

Før du vælger en mørk farve, skal du tænke grundigt over, hvor hoveddøren er placeret. Hvis du vælger en mørk farve, og døren udsættes for sollys det meste af dagen, kan du forvente, at overfladen når temperaturer op til 80 ° C. Dette kan i nogle tilfælde forårsage problemer med, dørens funktion, og kan også være meget ubehageligt at røre ved. Så sørg for, at du vælger omhyggeligt.

Hvorfor bliver mørke farver og døre så varme?

Årsagen er, at de mørke farver optager lyset, mens de lyse farver reflekterer strålene. Således vil en mørk hoveddør blive varm at røre i forhold til en hvid dør, der kan virke mere blændende. Sorte døre varmes hurtigere op på en solrig dag end hvide døre, og dette kan i værste fald føre til, at døren slår sig.

Nuancer af sort

Den mørkeste sorte farve er NCS S 9000-N. Alle farver med et N i farvekoden er neutrale, rene nuancer. Hvis farvekoden har en Y i slutningen, betyder det, at den er en gul, mens en G angiver en grøn.

Hvis du synes, at sort bliver lidt for markant, kan du overveje at "næsten sort" også kaldes dæmpet sort med farvekode NCS S 8500-N. Den er mere markant end mørkegrå, men samtidig en lille smule blødere end helt sort.

TIP! Det er smart at afsætte en lille halv time til at vokse døren 1-2 gange om året. Det holder overfladen beskyttet mod vejr og forhindrer krakeleringer og mathed. Læs mere om vedligeholdelsUniquee af hoveddøren.

Sort glasdør i klassisk eller moderne stil

Der er mange glasdøre at vælge imellem i både klassisk og moderne stil, og du kan også vælge mellem forskellige typer glas. Vælger du klart glas, frostet glas eller cotswold glas (glas med struktur, som du ikke kan se igennem) - uden at miste dagslys i gangen. Hvis du ønsker ekstra lys, kan du vælge en sort hoveddør med sidepaneler eller måske en dobbelt hoveddør med glas.

To-farvet udvendig dør

Det er måske ikke altid den samme farve på indersiden og ydersiden af døren. Du har mulighed for, at vælge anden farve, så døren matcher miljøet både indefra og ud.

Sort facadedør passer til de fleste husfarver

Når du vælge farve på yderdøren i et hvidt hus, er alt i egentlig lovligt. Skulle du gå efter en hvid dør, skal du bare huske, at hvidt ikke altid er hvidt, og at der er flere valg af hvide farver og nuancer.

Når du vælger farve på hoveddøren i et sort eller mørkt hus, ville det være naturligt at vælge en kontrastfarve for at markere husets hoveddør - måske i orange eller gul eller helt kridhvid? Her kan du blot lege med farverne og vælge din personlige yndlingsfarve. Swedoor kan levere alle ADVANCE-LINE yderdøre i de fleste NCS S- og RAL-farver. Kontakt din nærmeste Swedoor-forhandler, så hjælper de dig med farvevalg.

Til alle andre husfarver passer en sort hoveddør næsten altid, og husets stil bestemmer, om man skal gå efter en klassisk eller moderne model. Husk også, at hoveddøren skal matche i stil med vinduer, andre døre og måske en garageport.

Sort sommerhusdør

Sommerhuset fortjener også en hoveddør, der passer til stilen og omgivelserne. Mange sommerhuse klæder ofte en sort hoveddør, der naturligt passer ind i omgivelserne og strammer indtrykket. Husk også her, hvilken himmelretning døren befinder sig, så du undgår overdreven solvarme.

Sorte dørhåndtag som matcher

Det vil være ekstra flot, hvis du kombinerer den sorte dør med et sort dørhåndtag.

Test sort facadedør

Test selv og prøv vores designværktøj for at se, hvordan indgangsdøren passer til forskellige typer huse, eller test vores APP, hvor du kan prøve forskellige døre på dit eget hus eller hus.