Her kan du finde vedligeholdelses vejledning til yderdøre

MALEDE YDERDØRE

Vil du beholde døren pæn og funktionel i lang tid skal du passe på den og rengøre og vokse et par gange om året. Det gør overfladen pæn glat og forhindrer, at den bliver mat og revnet efter nogle år.

  • Husk, at hængsler og låse også skal vedligeholdes og ikke kun dørens overflade. Hængsler smøres om nødvendigt med syrefri fedt. Sørg for, at du ikke bruger for meget fedt eller olie på selve døren.
  • Små hakker og ridser i dørens overflade repareres med passende maling. Kontakt din farveforhandler for dette. Tag flere tynde strøg for at sikre det bedst muligt resultat.
  • Ved malede udvendige døre skal du bruge et mildt rengøringsmiddel, der ikke vil materer og svækker dørens overflade. Fugt overfladen nedenfra og op, men rengør fra top til bund, ellers er der risiko for striber. Tør derefter af.
  • Da døren skal vokses et par gange om året, er det vigtigt at rengøre den som foreskrevet først.

Produkterne er malet med farver beregnet til udendørs brug, som opfylder høje krav til dækning, vedhæftning og udseende og har stor modstand mod de fleste husholdningskemikalier, fedt og opløsningsmidler..
  
Udbedring
Mindre skader repareres med en pensel, fortrinsvis en syrehærdet maling til udendørs brug i passende farve og glans.
Større skader kræver normalt mousserende, slibning og total maling. Test først anvendeligheden på en mindre del, såsom bagkanten af ​​døren, for at sikre, at det tilsigtede produkt er kompatibelt med den originale belægning.

Rengøring
Brug almindelige vaskemidler (ikke-alkaliske), såsom vaskemiddel. I tilfælde af mugangreb bruges et vaskemiddel, der fjerner skimmelsporer. Brug ikke midler, der kan ridse eller opløse overfladen. Undgå derfor opløsningsmidler, skurepulver, ståluld osv. Fugt overfladen nedenfra og op, men rengør fra top til bund, ellers kan der opstå striber. Tør af.

Vedligehold
Som regel er rengøring kun påkrævet, hvis der ikke er sket nogen skade, eller slitagen har været unormalt. For at opretholde produktets glans anbefales det imidlertid en behandling med voks, gerne bilvoks, årligt. Dette letter også rengøringen.

EGEFINEREDE YDERDØRE

Olierede udvendige døre skal regelmæssigt påføres ny olie for at beskytte overfladen mod slid mod vejr, vind og forurening. Det holder også overfladen smuk.

  • Husk, at hængsler og låse også skal vedligeholdes og ikke kun dørens overflade. Hængsler smøres om nødvendigt med syrefri fedt. Sørg for, at du ikke bruger for meget fedt eller olie på selve døren.
  • Da døren skal olieres regelmæssigt, er det vigtigt at rengøre den som foreskrevet.
     

Overfladebehandling udføres med en træolie, der har gode konserveringsegenskaber og beskytter overfladen mod forskellige typer klimatiske belastninger. 

Rengøring​
Brug almindelige rengøringsmidler, såsom almindelige rengøringsmidler. I tilfælde af mugangreb bruges et vaskemiddel, der fjerner skimmelsporer. Brug ikke midler, der kan ridse eller opløse overfladen. Undgå derfor opløsningsmidler, skurepulver, ståluld osv. Fugt overfladen nedenfra og op, men rengør fra top til bund, ellers kan der opstå striber. Tør af. Om nødvendigt kan døren også slibes forsigtigt med fint sandpapir. Slibestøvet børstes og aftørres.

Vedligehold
Udføres efter behov, normalt et par gange om året. Efter rengøring påføres træolie (som ikke forlader overfladehinde) beregnet til udendørs brug med en vis mådehold, men så meget, at overfladen bliver mættet.

CYLINDER

Evt. cylinder smøres fra fabrikken for at forhindre funktionsfejl. Vi anbefaler vedligeholdelse med ASSA-låsespray hver 6. måned eller efter 5000 åbninger.

BUNDSTYKKE

Bundstykket er overfladebehandlet med træolie, som giver god beskyttelse mod råd.

Rengøring
Støvsug eller tør med en let fugtig klud.

Vedligehold
Som regel er det kun nødvendigt med enkel rengøring, medmindre der er sket skade eller slitagen har været unormal. Om nødvendigt kan bundstykket også let slibes med fint sandpapir. Slibestøvet børstes og aftørres. Derefter påføres træolie til udendørs brug med en vis mådehold, men således at overfladen bliver mættet.