Main Media

Sådan kan du bruge dine døre som dekorative indslag i indretningen

Design Smart

Ikke to døre er ens i denne lækre New Yorker-lejlighed i Aalborg, hvor dørene er gjort til en aktiv del af indretningen.

Der er mange smarte måder, du kan skabe blikfang i din indretning på, men en af de mest oversete muligheder for at skabe et overraskende indslag, bruger du faktisk flere gange hver dag – nemlig dine døre. Ved at tænke på dem som en aktiv del af hjemmet, kan du skabe en endnu mere personlig indretning. 

Kom med indenfor i denne gennemførte lejlighed i Aalborg, der har gjort netop det, og få tre gode råd til, hvordan du kan gøre kunsten efter. 

Hoveddør med wauw-effekt

Allerede ved ankomsten til den 300 kvadratmeter store lejlighed er det tydeligt, at man her kan forvente en bolig med spændende detaljer. Hoveddøren med det overdimensionerede lejlighedsnummer i glas er valgt i en klar, orange farve, der byder gæster velkommen med mod og et snert af underspilet humor.

Hoveddøren er bare den første af mange døre med forskellige udtryk i hjemmet. For så snart du træder ind i den lange entré, er det tydeligt, at der her er kælet for at give hvert rum et unikt udtryk med særlige døre. Hvor en lang, lige gang som regel havde været uinteressant, giver de forskellige døre et spændende og varieret udtryk, så øjet med det samme går på opdagelse. 

Rå elementer med varme indslag

I den store lejlighed, der før var et erhvervslokale, hersker en rå og industriel stil, der særligt kommer til syne i det store leverum. Her får den rå murstensvæg og den sorte vindeltrappe i jern kontrast af de fritlagte bjælker og det mørke trægulv, der giver et varmt modspil med sit patinerede look.

Det rå udtryk går igen på den sorte skydedør Unique, der med sit matterede glas giver privatliv til det tilstødende værelse, uden at lukke af for naturligt lysindfald. Med den synlige montering blender døren naturligt ind i indretningen og får det til at ligne, at den altid har været der. 

Døre med skulpturelle detaljer 

Alle døre i lejligheden adskiller sig fra hinanden for at fremstå som en aktiv del af indretningen på lige fod med møbler og andet interiør. Det sikrer en indretning, der trods den strømlinede stil får et varierende og anderledes look.

Den sorte dør (Unique) til badeværelset har tre runde kighuller for at bryde med de rene linjer og give rummet et maritimt udtryk. Her er de varme toner ført videre i den rå håndvask, vandhanen i oxideret messing og i de store, rå fliser i en varm, grøn tone.

Selvom den sorte dør fra badeværelse går igen på teenageværelset, er designet bestemt ikke ens på de to døre – Her er der valgt en dør (Charisma) med en strukturel overflade i et strømlinet mønster, der med sin 3D-effekt skaber et spændende spil i lys og udtryk.

Men dørene fungerer ikke kun som æstetiske indslag i indretningen – de er også ultrapraktiske med integrerede lukkefunktioner, hvor dørene ikke smækker ved eventuel gennemtræk, men i stedet lukker blidt i. 

3 råd til at integrere dørene aktivt i din indretning

  1. Gør døren til et lærred med en integreret tavle eller et white-board, som tillader, at ungerne kan udfolde sin kreativitet i timevis – uden at gulvet efterfølgende kræver flere timers oprydning.
  2. Brug døren som spejl, og spar plads på væggene eller gulvet ved at integrere et spejl på indersiden af døren, eksempelvis på teenageværelset eller i soveværelset.
  3. Udnyt rummet med en indbygget skydedør, der enten forsvinder i væggen eller fremstår som en dynamisk indretningsgenstand.

Artiklen er produceret i samarbejde med Bolig Magasinet

Prøv dine skræddersyede døre, inden du bestiller

Det kan være svært at forestille sig, hvordan dine nye døre vil passe bedst muligt til dit hjem og din stil. Derfor kan du med vores app, Door Designer prøve dem digitalt, inden du bestiller. På den måde kan du nemt og sikkert skabe en personlig og unik indretningsløsning.

Prøv appen Door Designer