Main Media

Dørdesign, der forbedrer din personlige interiørstil

Design Smart

Som interiørbloggere og influencere stiller Elisabeth Halbjørhus og Nicolai Klingenberg store krav til helhedsindtrykket af deres hjem. Kvalitet, æstetik og funktion i kombination med smukt og tidløst design var derfor i fokus, da de valgte nye indvendige døre.

Hjemme hos interiørstylisten Elisabeth Halbjørhus i Skien er det stylet og dekoreret i en skandinavisk og industriel stil. Elisabeth er kendt for interiørbloggen PureInterior, hvor hun hver dag deler tips og inspiration med tusinder af læsere. Hun giver nu indsigt i det nyeste projekt, hun har sat i gang: Renovering af sit barndomshjem, som hun købte sammen med sin mand, Sindre, i 2015.

- Jeg har længe ønsket at renovere et helt hus i min egen stil. Stilen vil jeg beskrive som minimalistisk, uden at den helt falder ind i den nordiske kategori. Jeg elsker hårde kontraster og blødgør udtrykket med farver, tekstiler og møbler, siger hun.

Efter at have flyttet ind og den første del af renoveringen i 2015 blev projektet sat på hold med graviditet og alt, hvad der følger med det. Sidste vinter afsluttede Elisabeth sin barselsorlov med sin yngste søn, Ulrik. Samtidig opsagde hun en fuldtidsstilling som marketingmedarbejder og fokuserer nu fuldt ud på livet som influencer og interiørstylist.

- Du skal bare hoppe ud i det og gøre det, du elsker. Det bedste, jeg ved, er at arbejde med interiør, og min mavefornemmelse sagde mig, at jeg skulle gøre dette på fuld tid, siger hun og tilføjer: 

- At lege med interiør og design er meget kreativt, og en af ​​de sjove ting er, at du altid får et signaturtryk på, hvad du gør. Et af mine signaturer er materialemix. Det giver en mere levende æstetisk følelse, når hjemmet har en kombination af materialer, højder og kontraster.

“Indvendige døre har så meget at sige om hjemmets æstetik. Hos os hjælper de med at skabe de rene linjer, vi ønsker at have i vores hjem. For eksempel har vi valgt ikke at have nogen lister. Rene linjer danner en god base, hvilket gør det lettere at genindrette og skifte farver på for eksempel væggene, når det ønskes”

Elisabeth Halbjørhus | Interiørstylist

Små detaljer har stor indflydelse på design og udtryk

I Elisabeths hjem står ting sjældent længe på samme sted. Sådan har det været, lige siden hun boede i sit børneværelse på ti kvadratmeter hjemme hos sine forældre.

- Jeg har elsket interiør og renovering så længe jeg kan huske. I børnehaven lavede jeg altid med ommøblering. Siden da er interessen kun steget. Da jeg gik ud på min første barselsorlov i 2013, følte jeg for første gang, at jeg havde tid tilbage til at dyrke min egen kreativitet med interiørdesign. Jeg valgte at skrive om renovering på min blog, som gradvist begyndte at vokse, siger hun.

I 2014 blev hun nomineret til Vixen Influencer Awards og nåede finalen. Hun fik opmærksomhed i flere magasiner og fik til sidst et stort antal følgere på Instagram. Parallelt lærte hun mere og mere om den spændende interiørverden. I dag er Elisabeth sikker på, hvilken designretning hun og hendes familie ønsker at have derhjemme. I boligen i Skien er de sorte detaljer gennemgribende i hele boligen. En vigtig detalje, hun ønsker at fremhæve, er to indvendige døre i sort ask.

- Indvendige døre har så meget at sige om hjemmets æstetik. Hos os hjælper de med at skabe de rene linjer, vi ønsker at have i vores hjem. For eksempel har vi valgt ikke at have nogen lister. Rene linjer danner en god base, hvilket gør det lettere at genindrette og skifte farver på for eksempel væggene, når det ønskes, forklarer Elisabeth.

Hun understreger, at selve dørene er en vigtig del af interiøret, noget hendes mand også er enig i.

- Min mand troede for eksempel, at vi skulle have hvide, almindelige døre i soveværelset. Men allerede før vi var begyndt at renovere soveværelset, havde jeg forestillet mig et åbent soveværelse med dobbeltdøre med glas og sorte detaljer, smiler Elisabeth og fortæller, at de bestilte skræddersyede sorte glasdøre fra Swedoor allerede i 2015.

- Jeg ville have et industrielt look på dørene, selv før denne stil blev kendt i Norge. Resultatet var fantastisk, og da min mand så resultatet, var han overbevist om, hvor meget dørene har at sige for atmosfæren i hjemmet. Glaset i dørene slipper meget lys ind og giver en endnu bedre rumfølelse.

Designet til det minimalistiske

Soveværelsesdørene, som Elisabeth og Sindre bestilte fra Swedoor i 2015, lagde også grundlaget, da parret i år skulle bestille nye døre til gæsteværelset og badeværelset. Valget var enkelt:

- Vi fandt ud af, at Swedoor er kommet med en fantastisk kollektion, hvor de fokuserer på flere stilarter. Her fandt vi det perfekte dørdesign til vores stil, og et stort plus er, at dørene er i stil med de dobbeltdøre, vi allerede har i soveværelset. Dørene er også håndlavede, hvilket betyder, at de har en unik kvalitet over sig, siger Elisabeth.

Dørene er fra Swedoors serie SUPERIOR og er lavet af specialuddannede tømrere. Dørdesignet Elisabeth faldt for kaldes Plan, et design, der passer perfekt i deres minimalistiske hjem.

- Dørene har fantastiske detaljer, der matcher min personlige stil. Det har altid været vigtigt for mig, at interiørstil blandes med personlighed. Kombinationen af ​​stil og personlighed er det, der gør udtrykket unikt. For mig handler det om at blødgøre det hårde udtryk med elementer som bløde uldtæpper og naturligt træ, siger hun.

For dem, der ikke er sikker på, hvilken stil de har i hjemmet, eller for dem, der ikke synes interiør er så enkelt, har interiørstylisten et klart tip:

- Prøv og lav fejl! Jeg har altid talt for at amn skal lege med interiør. Over tid finder du en stil, som du nyder og vil gå videre med, siger hun.

Designet til klassikeren

På denne side af Skagerrak er den danske influencer Nicolai Klingenberg, der er kendt for den populære livsstilsblog livsstilsbloggen My Pleasure, flyttet ind i en unik lejlighed fra 1908. Da lejligheden blev renoveret brugte han lang tid på at finde kvalitetsdøre, der matchede bygningens originale stil. 

- Lejligheden har mange dekorative elementer i loftet, og jeg har taget hensyn til den originale stil fra begyndelsen af ​​1900'erne under renoveringen. Stilen i hjemmet ville jeg sige er klassisk med en tvist, siger Nicolai.

- Lejligheden er kendetegnet ved klassisk arkitektur med mange detaljer fra 1908, især på døre og vinduer. På samme tid har jeg moderne elementer i for eksempel køkkenet, hvor det har været vigtigt for mig, at det moderne harmoniserer med det klassiske, fortsætter han.

Ifølge Nicolai var en af ​​de mest udfordrende ting ved renoveringen at finde kvalitetsdøre, der var i stil med den klassiske stil i 1908. Flere af de gamle døre, han fandt der rent æstetisk passer ind, var ikke af god nok kvalitet. De nye og moderne døre, han betragtede, virkede som om han ikke havde sjæl nok til sin unikke lejlighed.

- I stedet for at købe nye døre uden en sjæl, gik jeg til sidste efterl håndlavede døre med riller, fra Swedoor. Dørene passer perfekt til lejlighedens arkitektur og er af god kvalitet. Dørene er virkelig solide og forstærker den elegante følelse fra det 20. århundrede.

Dørene til den 100 år gamle lejlighed kaldes Sekel og er en del af Swedoors dørserie SUPERIOR collection.

“I stedet for at købe nye døre uden sjæl, gik jeg til sidst efter håndlavede døre med riller, fra Swedoor. Dørene passer perfekt til lejlighedens arkitektur og er af god kvalitet. Dørene er solide og forstærker den elegante følelse fra det 20. århundrede”

Nicolai Klingenberg Dansk influencer

Et design til alle stilarter

Hos både Halbjørhus og Klingenberg er indvendige døre et element, der forstærker stilen og æstetikken i hjemmet. Begge har valgt en omfattende dørløsning, der på Halbjørhus får det minimalistiske udtryk frem, og hos Klingenberg fremhæver det klassiske udtryk. Imidlertid er alle ikke så sikre på den stil, der passer til deres hjem.

- Hvis du er usikker på, hvilken stil der passer til dit hjem, vil jeg anbefale at prøve dig frem. Bliv inspireret af hvad andre har gjort! Det bedste ved interiørdesign er, at der ikke er noget facit, og med tiden vil du vide, hvad der føles rigtigt for dig, siger Tenna Knak, leder af Marketing & Productmanagement, JELD-WEN Northern Europe

Foruden Plan og Sekel fås SUPERIOR-dørene i tre andre designformer. Dørserien Arv for den romantiske, Tid for den stramme og nøgterne og Format for den legesyge og fantasifulde.