Main Media

Indvendige døre fremhæver stilen i hjemmet

Design Lys Smart

Hun har altid haft interesse for interiørdesign, men det var først da Gunn Berit Johansen flyttede ind i rækkehuset i Trondheim og begyndte at dele fotos af sit hjem, at hun virkelig fandt sin egen stil.

På sin Instagram-konto, hus10a, har Gunn Berit næsten 120.000 følgere. Her deler hun inspiration og fotos fra sit eget hjem. Hun har gjort det, siden hun flyttede ind i et rækkehus for fem år siden.

- Jeg ville definere den indvendige stil derhjemme som mørk-nordisk med maskuline elementer og kubiske former. Vi har blandt andet en glasvæg med sort messing og sorte døre, siger Gunn Berit.

Nordisk stil er karakteriseret som ren, pæn og moderne og passer meget godt til kubiske elementer med lige linjer og firkantede former. Gunn Berit har tilføjet et mere personligt og maskulint touch til den nordiske stil ved at bruge mørke farver i indretning, møbler og døre.

Indvendige døre en stor del af interiøret

Da Gunn Berit og hendes mand skulle skifte de indvendige døre i hus 10a, var hun sikker på, at mørke indvendige døre var det perfekte valg. Da hun fremlagde ideen til manden, var han først skeptisk.

- Jeg var sikker på, at jeg ville have døre som var fremhævet i hjemmet i stedet for at skjule dem væk. Sorte indvendige døre er et utraditionelt og dristigt valg, især da væggene i huset er hvide. Det giver et markant udtryk og er altid det første, som gæsterne kommenterer. Nu elsker vi vores døre, og de forstærker den nordiske, maskuline stil, kan Gunn Berit entusiastisk fortælle.

I hus10a faldt valget på indvendige døre Unique, en moderne serie med utallige tilpasningsmuligheder i farver, former og glas.

- Vi vidste, at vi ville have døre med glas, men som var mere moderne end traditionelle. Swedoors døre er eksklusive og af god kvalitet, og da vi så dørene fra Unique-serien, besluttede vi at få dem i hele hjemmet. De rene linjer, enkle detaljer og den rene stil passer perfekt til udtrykket, siger Gunn Berit.

“Nu elsker vi vores døre, og de forstærker den nordiske, maskuline stil”

Gunn Berit Johansen | SoMe-ansvarlig Vi_Bo

Dørene i Unique serien er lige så unikke som navnet antyder. Døren kan leveres i forskellige størrelser med klart eller frostet glas, spejl, whiteboard eller tavle og som dobbeltdøre, skydedør eller enkeltdør. For Gunn Berit faldt valget ikke kun på en type dør.

- Det, jeg synes er så vidunderligt ved Unique-serien, er, at vi kan have forskellige døre alt efter rummenes behov, men samtidig have en fælles tråd, der binder dem sammen, siger Gunn Berit.

Frostet glas i badeværelset

For døren, der adskiller gangen og badeværelset, har Gunn Berit valgt den indvendige dør Unique GW03L med frostet glas, der slipper lys ind, men uden gennemsyn.

- I badeværelset er der ingen vinduer, der slipper ind naturligt lys. Så tænkte vi, hvorfor ikke slippe lyset ind gennem døren? Glasset er så frostet, at det er umuligt at se igennem det. Så nu har vi en dør, der lukker meget lys ind, men ikke giver nogen gennemsyn. En absolut perfekt rumløsning, der er velegnet til badeværelser, vaskerum, garderobeskabe og meget mere, griner Gunn Berit.

Klare glasdøre åbner rummet

Mellem entréen og en større gang har Gunn Berit valgt den samme indvendige dør som på badeværelset, men med klart glas. Med klart glas kan du se lige gennem døren, der slipper store mængder lys ind.

- Da vi flyttede ind, føltes det lille indgangsparti både trangt og indesluttet. Efter at vi installerede den klare glasdør, blev lokalet pludselig mere åbent, lyst og luftigt. Tænk, at det at gøre noget så enkelt som at udskifte en dør kan ændre udseendet og følelsen af et helt rum? Det er fantastisk, synes Gunn Berit.

Døre, der skiller sig ud

Europæisk marketingdirektør, Tenna Knak, kan bekræfte en markedsændring med hensyn til hvilke indvendige døre kunder ønsker.

- Tidligere valgte forbrugere indvendige døre, der var mere i tråd med udseendet på hjemmet, og ofte var disse døre hvide og uden glas eller mønstre. Ved at vælge hvidt får du en alsidig dør, der passer godt til det meste, selvom du ændrer den indvendige stil eller maler værelser i hjemmet. Når alt kommer til alt er døre noget, du skal have i lang tid fremover, forklarer Knak.

Trods det ser hun en tendens blandt indvendige døre i bløde, stærke og mørke farver. Hun forklarer dette med en voksende bevidsthed om interiørdesign i hjemmet.

- Nu vil man i større grad end før have et udtryk i hjemmet, der er personlig, og som afspejler dem, der bor der. I mange tilfælde har man indvendige døre, der skiller sig ud og bemærkes. Det opnås med kontrastfarver på vægge eller interiør eller med elementer som klart, frostet og farvet glas, siger Tenna Knak.

Desuden anbefaler Tenna Knak Door Designer-appen, hvor du praktisk talt kan teste forskellige døre i dit eget hjem, før du beslutter dig.

- Med Door Designer er det lettere at finde den rigtige dør til dit eget hjem. Du kan således du prøve døre, inden du beslutter dig for modellen og farven.