Main Media

Sådan bruger du sommerens hotteste trends i boligindretningen

Design Lys

De varme sommertemperaturer har endelig fundet vej til de danske breddegrader. Efter et gråt forår indbyder den lune årstid til en frisk sommer-makeover af boligen, lyder det fra indretningseksperten Birgit Tarp, som deler sæsonens mest populære trends, der med ganske få tiltag kan implementeres i hjemmet. 

Efter et langt og vådt forår higer de fleste danskere efterhånden efter varmere fornemmelser. Med sommerens ankomst er det derfor helt oplagt at give boligen en frisk makeover og invitere den lune årstid ind i hjemmet. Sådan lyder det fra interiørdesigner Birgit Tarp, som står bag indretningsvirksomheden Design Circus. Hun fremhæver, hvordan sommerens mest populære trends let kan implementeres i boligindretningen. 

Skru op for farverne

Den lune sommertid giver anledning til at fjerne sporene fra årets mørke tid og afspejle omgivelserne bedst muligt ved at skrue op for farver og mønstre i indretningen. 

- Et godt råd er at optimere farveglæden i hjemmet gennem tekstiler som gardiner, puder og duge. Man kan med fordel vælge tekstiler i botaniske og farveglade prints, der er med til at skabe en inviterende sommerlig stemning. Denne sommer hitter især pastelfarver og sarte toner i gul, mint og pudder i indretningen – både på vægge og i udvalgte detaljer i interiøret. De afdæmpede farvetoner er nemlig med til at skabe lethed og lys i hjemmet, fortæller Birgit Tarp og tilføjer: 

- Hvis man har mod på at skrue yderligere op for farverne, kan man også vælge at tænke det ind i større dele af hjemmet såsom døre og køkkenelementer for at skabe harmoni i indretningen. 

Døre er et af de elementer i indretningen, som danskerne i stigende grad får mod på at beklæde i mere karakterfulde farver. Det kan mærkes hos Swedoor, som oplever, at flere vælger farvede døre, der kan være med til at puste nyt liv i hjemmets rum og samtidig skabe en rød tråd: 

- Danskerne er generelt blevet mere farvemodige i boligindretningen. Flere og flere benytter nemlig hjemmets døre som aktive elementer i indretningen og tilpasser således farvevalget på dørene til det enkelte rum. Her kan man med fordel lade boligens farver gå igen på dørene og skabe en sammenhængende rød tråd i hjemmet.

Skab kant med elegante detaljer

Ifølge Birgit Tarp har også bruneret messing og bronze vundet indpas i danskernes hjem gennem boligdetaljer som lysestager, boligaccessories og armaturer, hvilket er med til at give et elegant og varmt modspil i indretningen. Tendensen gælder i stigende grad også dørgreb, hvilket skyldes, at greb i eksempelvis messing eller bronze kan være med til at skabe et stilfuldt og sammenhængende udtryk i hjemmet: 

- Dørgreb er en ofte overset indretningsdetalje, som har større indflydelse på boligens samlede æstetiske udtryk, end man skulle tro - især hvis håndtagene matcher med øvrige elementer i hjemmet såsom interiørdetaljer og armaturer. Man kan eksempelvis vælge at gå all in på messing eller bronze i indretningen for at skabe et stilrent og gennemført udtryk.

Integrer naturlige elementer

Naturlige materialer og organiske teksturer er i høj kurs i danskernes hjem denne sæson. I sommermånederne står naturen i fuldt flor, og Birgit Tarp anbefaler derfor afslutningsvist at pryde hjemmet med farverige blomsterbuketter og frodige planter for at underbygge sommerfornemmelserne.