Main Media

Se smuk forvandling af 400 kvadratmeter murermestervilla i Charlottenlund

Design

På en lukket villavej i hjertet af Charlottenlund ligger en enestående murermestervilla på 406 kvadratmeter, som det seneste år har gennemgået en omfattende renovering. I dag repræsenterer villaen flere forskellige stilarter, fra det klassiske til det herskabelige, hvilket afspejler sig i alt lige fra husets 18 døre til unikke væg til væg-tæpper og messingdetaljer. 

For et år siden overtog ægteparret Steen og Mia Tjellesen-Poulfelt en enestående murermestervilla i Charlottenlund, som parret forelskede sig hovedkulds i. Faktisk havde ægteparret sammen med deres to børn kun boet i det gamle hus i halvandet år, da de en dag opdagede, at et ældre hus længere nede af vejen netop var blevet sat til salg. Villaen skilte sig ud fra andre huse, parret tidligere havde set, og da først Steen og Mia havde fået en rundvisning indenfor, var de ikke i tvivl – dette hus skulle være deres næste hjem.

Murermestervilla med moderne twist

Villaen i Charlottenlund er fra 1958 og rummer intet mindre end 406 kvadratmeter fordelt på tre etager. For at få huset til at blive præcis dét, som familien drømte om, krævede det en større renovering, hvor huset indvendigt blev opbygget på ny. Udvendigt ligner boligen en mere klassisk, charmerende 60’er-murermestervilla med brændte gule mursten og glaseret tag, men når man træder indenfor, bliver man mødt af et helt særligt univers af forskellige stilarter, der tilfører hjemmet et unikt og personligt præg, som man sjældent har set andre steder – præcis som Steen og Mia ønskede det.

- Udefra synes vi egentlig, at villaen er relativt underspillet og ser markant mindre ud, end den er. Men det er også noget af det, vi faldt for – det klassiske, nedtonede ydre, men som gemmer på så meget mere, når man træder indenfor. Samtidig er vi også glade for en mere minimalistisk og moderne stil med blandt andet chevrongulve, marmordetaljer og afdæmpede farver. Vi har derfor kastet os ud i en lidt atypisk kombination, som rummer alt det, vi godt kan lide et i hus, forklarer Steen og fortsætter:

- Derfor vil man opleve flere forskellige stilarter i vores hjem – fra det kliniske og rene til det mere herskabelige. Vi har eksempelvis implementeret stuk i hele underetagen, hvilket er ret atypisk for en 60’er villa. Men for os var det ikke et ønske, at der nødvendigvis skulle være en sammenhæng mellem det ydre og det indre udtryk, da vi gerne vil skabe en helt særlig wow-effekt, når man træder indenfor i boligen.

Herskabelige døre fuldender stilen

Selvom villaen indvendigt byder på rene linjer og minimalistiske detaljer, har parret alligevel valgt at krydre indretningen med elegante og herskabelige detaljer flere steder i huset. Det kommer blandt andet til udtryk i parrets valg af døre i stueetagen, som er fra Swedoors eksklusive dørserie SUPERIOR collection, som skaber et elegant og herskabeligt udtryk.

- Da vi faldt over Swedoors Sekel-døre med det smukke rillemønster, var vi ikke ét sekund i tvivl om, at denne dør ville passe perfekt ind i stueetagen – især dobbeltdøren, som vi har i stuen, kunne vi ikke stå for og havde ikke set lignende andre steder. I stueetagen har vi stuk i alle rum, og det må man sige, at dørene står rigtig godt til. Vi har desuden en pejs med rillemønster på fronten, som skaber en elegant rød tråd til dørene, siger Steen.

Kvalitet som nøgleord

Når man bevæger sig op på husets førstesal, bliver man mødt af en rolig og luksuriøs hotelstemning, der skaber en helt særlig wow-effekt. For at understøtte denne stemning har parret blandt andet valgt elegante væg til væg-tæpper, lange gardiner og messingdetaljer på tværs af rum. På hele førstesalen har Steen og Mia valgt døre fra Swedoors serie Craft, der med et simpelt og elegant udtryk fuldender hotelstemningen.   

- Da vi skulle vælge døre til huset, var det vigtigt for os, at det ikke bare var designet, der spillede, men også kvaliteten. Samtlige døre i huset er derfor lavet i et massivt materiale, hvilket var vigtigt for os for at sikre et fornuftigt lydniveau. Derudover er dørene udstyret med en magnetisk lukkemekanisme, hvilket er praktisk i hverdagen. Alle håndtag og hængsler har vi valgt i messing, hvilket man vil opleve som en gennemgående detalje i hele huset, forklarer Steen.  

Generelt er kvalitet nøgleordet i Steen og Mias hjem, og i renoveringsprocessen var det vigtigt for parret, at der rent materialemæssigt var en gennemgående rød tråd i hjemmet. Alle skabe og skuffer i huset er for eksempel i massivt egetræ speciallavet af en snedker, mens samtlige håndvaske og bordplader er hentet hjem fra Italien for at få det lige efter parrets ønsker.

- Kvaliteten af materialer i huset har været altafgørende, for én ting er, hvad vi rent æstetisk synes om, men vi er også en familie med småbørn, så det har været vigtigt for os at tage nogle valg, der ligeledes er praktiske og brugbare i hverdagen. Vi ønsker, at vores hjem skal danne ramme for mange fantastiske stunder med familie og venner, og at man skal føle sig hjemme i vores hus, slutter Steen.

Efter et års renovering af villaen i Charlottenlund kunne Steen og Mia sammen med deres to børn endelig flytte ind i huset i sommeren 2023.