Main Media

Døre i egetræ - naturlige materialer ind i hjemmet

Design Eco Lys

Naturen er en vigtig inspirationskilde, når vi vælger materialer til hjemmet. Farver taget fra naturen kombineret med bæredygtige produkter bliver stadig mere populære, når vi renoverer eller bygger nyt.

Eg i forskellige nuancer, glas, keramik og grønne planter er materialer, som vi mener vil karakterisere dette årti. Øget fokus på miljø og klima betyder, at vi oftere vælger tidløse og varige løsninger, og brug-og-smid-væk-kulturen er på vej ud. Vi er mere optaget af kvalitet, og hvor produkterne kommer fra end at købe billigt.

Lyst eller mørk interiør?

Den farve, du vælger på dine indvendige døre, vil have stor indflydelse på, hvordan rummet opfattes. Med døre i sort eg får du kontrast til vægge og gulve i lyse farver, eller du kan gå efter den mørke og sofistikerede stil med dybe nuancer på alle elementerne. En dør i ren eg tilføjer en varm glød til interiøret, og hvis du vil have en let skandinavisk stil, er den hvidpigmenterede eg måske det rigtige valg.

Natur eg

Sort eg

Hvidpigmenteret eg

Skab en sammenhæng i materialerne med egetræ

Træ er tidløst og kan let kombineres med andre materialer og farver. Indvendige detaljer som træbjælker i egetræ i loftet eller på væggen giver en stor effekt sammen med indvendige døre i egetræ. For en komplet stil kan du også vælge egetræsmateriale på både køkkenfronter, gulve, møbler og trapper. 

Dørkarm, der matcher egedøren

For at få det perfekte resultat skal en egetræsdør naturligvis have en karm af egetræ, og derefter skal du vælge et fineret karm af egetræ. Karme i egetræ fås i samme farver som dørene; Natur eg, hvidpigmenteret eg og sort eg. Karmen i egetræ har integrerede tætningsslister, som giver en støjreducerende effekt. Karmen er lavet af massivt træ og har justerbare hængsler af snap-in typen.

Til karmen kan du vælge forskellige løsninger til bundstykke. Bundstykkerne er også tilgængelige i flere overflader. Standard bundstykket er i lakeret eg, og så er der flere overfladebehandlede bundstykker i eg, der passer perfekt til egetræsgulvet.

Når dør og karm vælges, skal du også tænke på lister rundt om døren og måske fodlister, der matcher gulvet. Selvfølgelig får du gerigter til karmen, der passer perfekt i farven.

Indvendige døre i træ fra bæredygtigt, certificeret skovbrug

Hos Swedoor arbejder vi kontant med forbedringer af miljøet og bæredygtig produktion, og de fleste af vores dørserier opfylder derfor de strenge krav for at kunne inkluderes i Svanemærket hjem. Desuden bruger vi materialer, der er 100% genanvendelige, og vi bruger kun træ fra bæredygtige, certificerede skove. Vores døre er certificeret som enten FSC eller PEFC og opfylder kravene i EU's tømmerforordning.

Skydedør i eg

Alle egetræsdøre kan leveres som en skydedør, både indbyggede og udenpåliggende. Der er en række smukke løsninger til montering af en skydedør, uanset om du vil bygge den ind i væggen eller montere den udvendigt. En skydedør i egetræ ser godt ud til brug i et walk-in eller måske til at lukke af mellem stuen og køkkenet med dobbeltglasdøre.

Yderdøre i eg

I vores store yderdørs-sortiment finder du flere smukke facadedøre i egetræ, både som en enkelt og en dobbeltdør. For alle disse modeller kan du tilvælge ovenlys eller sidelys i egetræ for et komplet indgangsområde. For at en udvendig døre i eg skal forblive smuk i mange år, er det meget vigtigt, at du overfladebehandler den straks, når du installerer med den olie, der følger med den. Olierede udvendige døre bør også regelmæssigt olieres for at beskytte overfladen mod slitage fra vejr, vind og forurening.

Se galleri med indvendige egetræsdøre og yderdøre i eg.