Main Media

Mere plads i boligen? – udnyt boligen bedre med skydedøre

Design Smart

Med højere huspriser og mere arealeffektive boliger er det vigtigt at udnytte de disponible kvadratmeter bedst muligt. En enkel og smart løsning er at installere skydedøre.

De store byer tiltrækker flere mennesker end nogensinde før, og med det ser vi et højere pres og stigende priser på boligmarkedet. Mange mennesker bor derfor i små boliger med begrænset gulvplads med et behov for at udnytte rummet godt. Med fokus på kreative og smarte løsninger kan hjemmet indrettes, så kvadratmeterne udnyttes bedst muligt.

MERE PLADS MED SKYDEDØRE

En smart og trendy løsning er at udskifte traditionelle skydedøre. Her er der adskillige alternativer, der er både indbyggede og overflademonterede. Fordelen ved indbyggede skydedøre er, at de let og diskret forsvinder i væggen, når de åbnes. Da du ikke behøver at afsætte plads til åbning og lukning af døre, kan du i stdet koncentrere dig om møbler, og mere plads til opbevaring.

Hvis dit hjem har murvægge eller anden type vægge, hvor indbyggede skydedøre ikke kan installeres, kan du gå efter en udvendig skydedør. En sådan skydedør har kun brug for vægplads for at komme videre, så du stadig undgår at bruge gulvpladsen ud i rummet.

“Det handler først og fremmest om den store plads, der spares ved en skydedør, og at folk generelt ønsker et mere luftigt udtryk i hjemmet. Mange ser også, at der er nye typer af løsninger, og at udvalget af skydedøre er omtrent samme størrelse som traditionelle døre. I nye bygninger og lejligheder er det især i badeværelset, at de ønsker en skydedørsløsning”

Stian Nordheim, Byggmester Ådnekvam | Projektleder

POPULÆRT VALG

Projektleder Stian Nordheim fra Bergen-firmaet Byggmester Ådnekvam, har god erfaring med skydedøre. Han siger, at virksomheden også har oplevet en stigende efterspørgsel efter skydedøre i både nybyggeri og rehabiliteringsprojekter.

- Det handler først og fremmest om den store plads, der spares ved en skydedør, og at folk generelt ønsker et mere luftigt udtryk i hjemmet. Mange ser også, at der er nye typer af løsninger, og at udvalget af skydedøre er omtrent lige så stort som de traditionelle døre. I nye bygninger og lejligheder er det især i badeværelset, at de ønsker en skydedørsløsning, siger Nordheim.

DØRE MED FLERE FUNKTIONER

Skydedøre kan også være en del af det øvrige interiør. En smart løsning, for eksempel, kan være at integrere et spejl på skydedøren i et kompakt soveværelse med lidt vægplads. Døren fungerer således som både væg og spejl, hvilket giver mere plads til andre møbler. En anden mulighed er at integrere en tavle eller et whiteboard på døren til køkkenet eller børnenes værelse og måske glas i døren i stuen. Dette slipper lyset bedre ind og bidrager til en større rumfølelse.

Udenpåliggende skydedør med designskinne giver et sejt udtryk. Ved at integrere et praktisk tavle kan du også skrive to-do lister eller bare en dejlig besked til familien.

- Vi har mange kunder, der ønsker skydedøre mellem stue og gang. Disse har ofte integreret glas, både med og uden gennemsyn, hvilket giver en oplevelse af en lysere og mere luftig bolig, siger Nordheim.

Dobbelt udvendig skydedør med integreret glas, der giver mulighed for meget lys og skaber en større rumfølelse. Døren sparer også gulvplads og fungerer som en fremragende rumdeler.

VÆLG DESIGN, SOM PASSER TIL DIT HJEM

De fleste indvendige døre kan leveres som en skydedør. Det giver et stort udvalg af stil, farve og ikke mindst tekstur. Vælg en moderne dør med 3D-mønster, match farven med væggene og brug detaljerne til virkelig at integrere døren i interiøret. Der findes blandt andet forskellige varianter af greb og skydedørsskåle til at åbne og lukke dørene. Her finder du også valg som trendy metalfarver.

Har du brug for at skifte indvendige døre? Download appen "Door Designer" for at se, hvordan forskellige skydedøre vil se ud i dit hjem. Appen kan downloades via både AppStore og GooglePlay.

Swedoor tilbyder en bred og bred vifte af skydedøre. Find mere info og inspiration om skydedøre her.