Main Media

Spar på strømmen med en tæt hoveddør

Eco

Mange huse har ingen fysisk adskillelse mellem entréen og omkringliggende rum. Det stiller ekstra krav til, at døren er godt isoleret, hvis man gerne vil undgå træk og kulde i huset. 

Er din yderdør tæt?

Hoveddøren åbnes og lukkes mange gange hver eneste dag i mange år. Med tiden kan det ske, at hængslerne bliver slappe, og pakningerne slides, så overgangen mellem dør og karm bliver mindre tæt. Hvis installationen ikke var helt korrekt udført i første omgang, kan dette ligeledes være med til at forværre tilstanden.

En utæt hoveddør kan føre til varmetab og højere strømforbrug. Dette er hverken fordelagtigt for komforten indendørs, miljøet eller din pengepung i det lange løb. En yderdør, der er tæt og lukker kulden ude, sikrer et bedre indeklima.

Yderdør med lav U-værdi

Yderdørens isoleringsevne er defineret i u-værdi. Jo lavere u-værdi døren har, jo bedre isolering giver den. En dør med lav u-værdi mindsker behovet for opvarmning, og det vil over tid kunne mærkes på din økonomi. En velisoleret hoveddør bidrager til en mere behagelig temperatur i entréen, og du fyrer ikke for gråspurvene, som det ofte er tilfældet med ældre døre.

Ønsker du en dør med ekstra god isolering, kan det anbefales at vælge en yderdør med tilvalget ECO. Dørrammen er i så fald endnu bedre isoleret og er 27-30 mm tykkere end en standarddør. Vælger du en dør med glaspartier, har den naturligvis 3-lags energiglas og glasbeslag uden samlinger.

Undgå en iskold entré

Mange har gulvvarme i entréen, og det kan hurtigt blive ekstra dyrt, hvis det trækker fra hoveddøren. Hvis du investerer i en klimavenlig dør med ECO, får både du og miljøet mere værdi for pengene på sigt. Udvendigt er døren smuk at se på, og indeni gemmer der sig miljøvenlig træfiber med fremragende isoleringsegenskaber, som holder kulden ude.

Hoveddøren beholdes som regel i huset i 20 til 30 år, så det er en god idé at tænke grundigt over, hvilke kvaliteter du ønsker, at døren skal have. Vælger du en yderdør med ECO, får du en varmere gang uden træk, og du kan være sikker på, at den ikke lækker varme.

ECO leveres som standard uden ekstraomkostninger til de fleste modeller i serierne Character, Function og Classic.

Vælger du en yderdør med ECO, får du: 

  • Et bedre indeklima med en ny type isolering, der reducerer hurtige temperaturændringer
  • Gode isoleringsegenskaber, der bidrager til lavere energiforbrug

Tjek selv, om det trækker fra hoveddøren

Du kan nemt selv tjekke, om din hoveddør lukker tæt. Vælg gerne en dag, hvor det er koldt og blæsende udenfor for at tjekke, om det trækker. Læg gerne kinden eller hånden på døren og brug samme metode langs glaspartier og lister. Det vil være meget effektivt at efterisolere bag listerne, hvis det trækker, samt reparere med tætningslister omkring vinduer, terrassedør og hoveddør. Du kan købe tætningslister i de fleste byggemarkeder. Læg også gerne mærke til, om der er tilstrækkelig tætning mellem yderkarm og væg - lige så vigtigt er det nemlig, at døren er monteret korrekt.

Udskift tætningslisten på den gamle dør

Hvis du har en gammel dør og ikke har mulighed for at udskifte den foreløbigt, er det muligt at udskifte tætningslisterne. Vi anbefaler, at du tager et billede af din dør og tager dette med til dit lokale byggemarked for at få hjælp til at finde den rigtige tætningsliste. Bemærk, at hvis du har en klassificeret dør, så kan du miste klassificeringen for f.eks. brand, hvis du fjerner/udskifter tætningslisten.

HAR DU BRUG FOR HJÆLP TIL MONTERING AF NY YDERDØR?

Har du en gammel og utæt hoveddør og mangler du hjælp til alt fra måltagning, bestilling og montering? Så kan du kontakte en af de kvalificerede og dygtige tømrermestre, som er tilknyttet Swedoors klub "Din dørmand"

Find dørmand her