Main Media

Sådan kan du indrette din bolig med forårets tendenser

Design Lys

Foråret og lysere tider har endelig meldt sin ankomst, og det giver anledning til at invitere forårsfornemmelserne ind i boligen. Ifølge indretningsekspert Camilla Rudnicki er der flere boligtendenser, der vinder frem dette forår, som med simple tiltag kan implementeres i hjemmet.

Efter en lang og kold vinter med indehygge i højsædet mærker danskerne nu for alvor, at foråret er på vej med flere solskinstimer og blomstrende natur. Skiftet i årstiden afspejler sig også i danskernes indretning, hvor flere nye boligtrends vinder indpas dette forår. Sådan lyder det fra Camilla Rudnicki, der står bag indretningsfirmaet Camilla Rudnicki – Interior & Design og blandt andet er kendt fra det populære tv-program Boligkøb i blinde. Ifølge Camilla Rudnicki kan du nemt invitere forårsfornemmelserne ind i hjemmet:

- Det er nu, vi åbner vores hjem mere op og springer mentalt ud af den vinterboble, vi har befundet os i de sidste mange måneder. Derfor fjerner vi nu noget af indendørshyggen og skaber i stedet mere liv i indretningen ved blandt andet at bruge friske blomster og forårsfarver og på den måde understøtte udviklingen, der sker udenfor, fortæller Camilla Rudnicki, der særligt fremhæver tre tendenser i indretningen dette forår. 

Nye farvenuancer vinder frem

Camilla Rudnicki peger på, at der i årets første måneder er sket en udvikling i, hvilke farver der præger danskernes boligindretning. Her har der været en tilbøjelighed til, at de klassiske hvide vægge er blevet erstattet af matte og støvede farver.

- Væggene er i mange hjem blevet malet sandfarvet eller beige, således de har en varmere tone i sig, end vi har været vant til tidligere. Derudover har der i år været en tendens til, at pastelfarverne er blevet udskiftet med klare og friske farver som neon, grøn, rød og blå på blandt andet puder og andre nipsting i hjemmet, fortæller Camilla Rudnicki.

Ifølge indretningseksperten er døre ligeledes et af de elementer, som danskerne i stigende grad har fået mod på at beklæde med farver. Denne tendens mærkes også tydeligt hos Swedoor, der oplever, at flere vælger farvede døre til at skabe et mere personligt udtryk i hjemmet:

- Vi kan klart mærke, at danskerne er blevet mere farvemodige i boligen. Flere og flere bruger nemlig hjemmets døre til at introducere et ekstra farveelement, der enten passer til det eksisterende farveunivers eller skaber et kontrastfyldt udtryk. På den måde kan man skabe en sammenhængende rød tråd i hjemmet og ikke mindst et mere personligt udtryk, lyder det fra Oddbjørg Lomstein, der er Head of Brand and Marketing hos Swedoor.

70’er trends i ny forklædning

Udover farver har der også været et skift i måden, vi bygger huse på, der i højere grad er blevet mere kubistisk, som vi kender det fra 70’ernes byggestil. Men det er ikke kun arkitekturen, som smager af 70’erne. Vi oplever også en udvikling i danskernes valg af materialer, forklarer Camilla Rudnicki: 

- Vi befinder os i en tid, som jeg på indretningsområdet vil betegne som en nyfortolkning af 70’erne. Vi bygger mere kubistisk, og der er stigende fokus på naturlige materialer. Derfor oplever jeg også, at flere danskere vælger materialer af træ. Vi ser særligt denne trend med træ i forhold til køkkenfronter, lamelvægge og listelofter, som harmonerer blødt og er med til at tage glansen af vores materialer. 

Naturligt lys i indretningen 

I takt med at solskinstimerne bliver flere, stiger danskernes lyst til at invitere det naturlige lys indenfor i boligen. Ifølge Camilla Rudnicki er der flere simple løsninger, du kan integrere for at opnå mere dagslys i hjemmet. 

- Du kan med fordel holde dine vinduer og flader så åbne som muligt, for på den måde sikrer du, at der ikke er gardiner eller andre materialer, som tager noget af det naturlige lys. Når lyset er kommet indenfor i boligen, kan du ved hjælp af spejle få lysrefleksionerne til at danse rundt, og hvis du ønsker at transportere lyset yderligere igennem huset, er glasdøre en genial løsning, siger Camilla Rudnicki, der suppleres af Oddbjørg Lomstein fra Swedoor:

- Netop glasdøre er blevet et populært valg blandt danskerne de seneste år, da dørene er med til at åbne rummene op samtidig med, at lyset lukkes ind. Generelt kan man sige, at døren har fået en langt større plads i indretningen hos mange danskere, der i højere grad er blevet bevidste om dørens forskellige funktioner.