Main Media

3 tips: Hvornår er tiden inde til nye døre?

Design Lyd Smart

Mange danske hjem har døre, som er ældre end 25 år, men faktisk er der mange gode grunde til at skifte dørene oftere. Her kommer tre gode råd til at vurdere, om tiden er inde til nye døre. 

Er dine døre ældre end 25 år? Så er det måske på tide at overveje, om dørene i hjemmet trænger til at blive skiftet ud. Når hjemmet skal renoveres, er det sjældent udskiftning af dørene, der står øverst på listen, men faktisk er der flere gode grunde til at pifte hjemmet op med nye døre.

- De fleste tænker ikke over, at døre også har en udløbsdato. Man kan både udskifte dørene for at komme generel slitage til livs, men vi oplever også i stigende grad, at mange danskere investerer i nye døre for at få et nyt, flot design eller flere praktiske funktioner, siger salgsdirektør ved Swedoor i Nordeuropa, Peter Sejling. 

“Man kan både udskifte dørene for at komme generel slitage til livs, men også for at få et nyt, flot design eller flere praktiske funktioner”

1. Dørene er blevet slidte

Som med alt andet kan dørene i hjemmet også blive slidte. Det er ikke altid til at se, at døren er slidt, men hængslerne eller håndtaget kan over tid blive løse, døren kan binde, og der kan opstå problemer med låsen. I nogle tilfælde kan det betale sig at renovere døren, men ofte giver det mest mening at investere i en helt ny dør.

2. Du skal renovere

Renovering af hjemmet er en god anledning til at udskifte dørene, da de gamle døre ikke nødvendigvis passer til en fornyet stil. 

- Flere og flere får øjnene op for at integrere døren som en central del af indretningen, og derfor behøver dørene ikke længere blot at have en praktisk funktion, men kan også bidrage til et flot design. Måske går du med overvejelser om mere farve i dit hjem, og så kan du passende starte med dørene, forklarer Peter Sejling.

3. Dine nuværende døre er af ældre dato

Selvom dørene i hjemmet virker, som de skal og umiddelbart ikke fejler noget, så er der i nogle tilfælde alligevel gode grunde til at erstatte dem med nye. Det er nemlig sjældent, at de gamle døre besidder nogle af de funktioner, som er muligt at vælge til nyere døre. I dag skal der både tages stilling til dørens lydniveau, design og komfort, og det kan derfor godt betale sig at investere i nye døre med lige præcis de funktioner, som lever op til dine ønsker.

Er du i tvivl om, hvilke døre du skal vælge, så kan du med fordel teste forskellige løsninger med vores designværktøj her.