Main Media

Indret med eksklusive døre

Design Lyd Lys Smart

Den norske Tv-kendis Helene Olafsen og hendes mand Jørgen Nilsen valgte nogle helt særlige døre til deres renoveringsprojekt i Oslo. Swedoor SUPERIOR collection var prikken over i'et i det gamle hus, som nu får nyt liv.

På ydersiden af Malmøya, i den inderste del af Oslofjorden, ligger Helene Olafsens og Jørgen Nilsens hus. Hun er kendt fra en spændende karriere som snowboarder, og har senere udmærket sig både i Skal vi danse (Norsk version af Vild med dans) og som vært i TV. Under indspilningen af Skal vi Danse mødte hun sin mand Jørgen, og sammen har de en søn på 1,5 år. De overtog huset for to år siden.

- Da vi købte huset, tænkte vi, at vi lige skulle male lidt, men det stod hurtigt klart, at vi skulle meget mere, og vi har siden totalrenoveret store dele af huset, fortæller Helene.

Jørgen er uddannet tømrer og har selv stået for det meste af huset. I perioder har parret været nødt til at flytte hjemmefra for at få plads til projekterne, og da tiden kom til at vælge døre, stod valget hurtigt klart.

- Vi gik i en butik for at købe døre, uden egentlig at tænke på noget særligt. Men da vi så SUPERIOR collection dørene fra Swedoor, var vi begge enige om, at de var perfekte. Huset er oprindeligt et bindingsværkssommerhus, der er over 150 år gammelt og vi ville gerne beholde sjælen i huset, samtidig med at vi opgraderede til en moderne standard, fortæller Helene.

- SUPERIOR-dørene har en helt fantastisk kvalitet, og Sekel-serien med mønstret glas minder meget om det, vi har set på både billeder og i andre gamle huse her på Malmøya. Vi har fundet nogle billeder, hvor man ser, at de har brugt farvet glas i hjørnerne ligesom på de her døre, så de hører virkelig til her, siger Jørgen.

DE VÆSENTLIGE DETALJER

Parret har valgt at få dørene leveret i sort ask, efter mål. Dørkarmene matcher med samme rillemønster som på dørene. Fra gangen ind til stuen har døren et sidepanel med glas, der også kan åbnes, hvilket giver en åben fornemmelse ind i huset.

- Målet har været at åbne huset op, så man kan se igennem og ud mod den flotte udsigt, når man kommer ind. Det har vi virkelig opnået med døren, der har glas i. Vi har valgt at holde de øvrige døre lukkede, og især døren til soveværelset fra stuen er bare utrolig flot, når lyset fra vinduerne rammer det rillede mønster, siger Helene.

Jørgen har selv monteret alle døre, med hjælp fra Helene.

- Den første dør må jeg indrømme, var lidt skræmmende. Der er så utrolig høj kvalitet på dørene med massivt træ, at jeg simpelthen var bange for at lave fejl. Men de viste sig at være meget nemme at samle. Vi bestilte ekstra dybe karme, fordi væggene her er så dybe, hvilket var rigtig fint. Listerne monteres hurtigt sammen. De bliver monteret liggende på gulvet på under fem minutter, noget selv Helene kan, spøger Jørgen.

Et vigtigt interiørelement

Når du træder ind i huset, går du gennem en praktisk entré, inden du når husets hjerte; én gang med hele fem af de seks SUPERIOR-døre i huset. Rummet er malet i en mørk farve med et skønt tapet i loftet og en stor og moderne lysekrone. Den store glasdør med et bredt sidelys åbner ind i stuen og ud til de store vinduespartier, der åbner ud til Oslofjorden. De mørke døre matcher den varme grønne farve i stue og køkken, og de blå glaspaneler reflekterer havet udenfor.

- Disse døre har gjort arbejdet for os, der ikke er indretningsarkitekter. De er som smykker og har løftet indtrykket af huset og samlet alle de elementer, vi ellers har brugt, såsom de grønne vægge, der reflekterer fyrretræerne udenfor og passer perfekt til den sorte ask, og det blå glas, der repræsenterer havet. Alle, der besøger os, kommenterer dørene og synes, de er rigtig fine. Man mærker også med det samme, at det er kvalitet, når man rører ved dem, siger Helene.

Alle vinduer i huset er skiftet, og gulvet skulle tages op og lægges om, før der kunne lægges et spændende parketgulv. Det nye køkken har også de samme blå glas i hjørnet af glasruderne. I indgangspartiet var der tidligere en underligt formet, og massiv pejs, der nu er væk. Arealer, der tidligere var ubrugelige, bliver nu vaskerum, badeværelser og et ekstra spændende rum med hems.

- Nu ser vi snart enden på dette projekt, som nok var større, end vi troede. Vi glæder os til at få sat de sidste to SUPERIOR døre på plads, så det hele bliver komplet i gangen. Det eneste, der kan afsløre, at de ikke har været i huset i alle disse år, er de skjulte hængsler. Det er en moderne detalje, som vi sætter pris på. Derudover har vi SmartClose på dørene, som gør, at de lukker stille og roligt, siger Jørgen.

SUPERIOR collection er en eksklusiv kollektion af indvendige døre, der produceres på bestilling. Kollektionen fås i fem forskellige serier, inspireret af de arkitektoniske stilarter, der har domineret boligbyggeriet i Norden i mere end 200 år. Sekel-serien, som Helene og Jørgen har valgt, er inspireret af den gustavianske stil fra 1700-tallet. Serien fås i både enkelt- og dobbeltdøre, og med sidepaneler. Dørene bestilles efter mål og du kan lave flere muligheder. Ønsker du glas, så vælg mønstret eller klart glas, og eventuelt farvet glas i hjørnerne. SUPERIOR serien er produceret i massivt træ af dygtige møbelsnedkere, og fås i forskellige træsorter og farver, synlige eller skjulte hængsler, forskellige typer dørgreb og SmartClose. Døren kommer også med karme og spær, der matcher.

Vi anbefaler at du kontakter en tømrer der er medlem af Din Dørmand til rådgivning og montering af SUPERIOR collection.