Main Media

Brug døre til at løfte interiøret

Design Lyd Lys Smart

Døre bliver stadigt mere trendy og kan hjælpe med at løfte interiøret. Blogger og indehaver af interiørbutikken Nordic Home, Kine Vinje, gik efter blød minimalisme, da hun og hendes mand skulle totalrenovere 80'er huset i Stavern. Her har dørene fået ekstra opmærksomhed.

Når man står midt i et stort renoveringsprojekt, er det nemt at glemme dørene. Ofte bliver de siddende, som de er, eller de får et nyt lag maling og nye håndtag. Hvad mange ikke tænker på, er at døre også kan have en stor indflydelse på det samlede indtryk af interiøret.

- Efter at vi renoverede huset blev vi meget stolte af dørene, de er en del af interiøret og er glade for at være med på de billeder, jeg tager til bloggen. Vi valgte endda de farvekoder, vi ønskede, og brugte også det samme på listerne omkring døren for at skabe et mere holistisk og renere udtryk, siger Kine.

MEGET MINIMALISME

I henhold til dette års farve- og interiørtrend er meget tilladt, og Kine mener, at nøgleordet er at skabe sin egen personlige stil. Interiørentusiasten mener også, at minimalisme stadig vil forblive i trendbilledet i 2018.

Der er stadig minimalisme, som vi kender det, men du kan nu blande i flere tekstiler, naturlige materialer og andre elementer, der giver et blødere udtryk og skaber et hyggeligt touch - såkaldt "blød minimalisme". Derudover vil vi sandsynligvis se endnu mere brug af mørke farver på vægge, døre og møbler, tilføjer Kine.

“Det er fortsatt minimalisme som vi kjenner det, men du kan nå blande inn mer tekstiler, naturmaterialer og andre elementer som gir et mykere uttrykk og skaper et koselig preg – såkalt ”soft minimalism”. I tillegg vil vi nok se enda mer bruk av mørke farger både på vegger, dører og møbler”

Kine Vinje | Blogger

EGEN STIL OG FARVE PÅ HVER ETAGE

Det totalrenoverede hus i Stavern vidner om, at Kine elsker både pasteller og de mørke farver, der omfavner huset. I stueetagen er de gået efter en legesyg stil og møbler i matchende glade pasteller. Glasur på indersiden er lyserøde og grå døre.

- Stueetagen er lavet til sjov og hygge med børnene, og så tror jeg, det var på plads med nogle farver, siger Kine.

Gulvet over, som indeholder stue, soveværelse og badeværelse, er mere minimalistisk med rene overflader. Her har de installeret døre fra Stable Effect-serien med frostet glas. Dørene er malet i klassisk hvid, som passer godt sammen med farverne i de øvrige værelser. På tredje og sidste sal har familien gået efter smukke sorte døre, der skaber et tydeligt udtryk og skiller sig ud fra de ellers hvide overflader.

SLUT MED SMÆKKENDE DØRE

Da Kine og hendes mand renoverede huset, valgte de SmartClose på alle døre. SmartClose er en funktion, hvor diskret forsænkede beslag i karmen og dørblad automatisk lukker døren stille ved hjælp af dæmpere og magnetlåse.

- Da vi skulle udskifte dørene, som småbørnsmor, tænkte jeg straks på børn, der smækkede døre, og husker endda, at jeg som et lille barn selv klemte fingrene i døren. Med SmartClose undgår du det. Her kan både børn og mødre være så vrede, som de vil. Uanset hvad smækker de ikke med dørene, afslutter Kine.