Main Media

7 tips til valg af yderdør til sommerhuset

Design Eco Lys Sikkerhed Smart

Sommerhus, kolonihavehus, hytte? Vælg en hoveddør, der giver et personlig præg. En sommerhusdør skal byde velkommen, være holdbar i mange år og holde tyvene væk.

En udvendig dør til et sommerhus skal også kunne modstå store temperaturforskelle - både når det kommer til sæsonen, men også forskellen mellem udendørs og indendørstemperaturer. Det er derfor vigtigt at have en dør, der isolerer godt og ikke slår sig. Helt tætte og godt isolerede døre betyder også færre udgifter til opvarmning

CHECKLISTE FOR VALG AF DØR TIL SOMMERHUSET:

  1.  Vælg en dør af god kvalitet. En udvendig dør skal kunne modstå både nordiske temperaturer og klimaændringer. Sørg for at vælge en CE-mærket dør med en lang formstabilitets- og produktgaranti.
  2.  Kontroller, at døren har høj isoleringsevne, så den holder varmen inde, selvom det virkelig er koldt udenfor.
  3.  Trygehed og sikkerhed. Der er nye døre på markedet, som en tyv kan komme igennem på få sekunder. Vælg en dør med indbrudsforstærkede hængsler og gerne hagelås.
  4.  Design. Tænk over, hvilken stil og farve der passer til dit sommerhus
  5.  Vi har brug for lys. Tænk på mulighederne for forskellige glasfelter i døren, eller at kombinere døren med glaspartier over eller ved siden for at skabe en lys og indbydende indgang.
  6.  Vælg en så bred dør som muligt. Vi anbefaler, at du vælger mindst M10 (modul 10).Husk at kufferter, tasker, håndtasker, møbler og indkøbsposer skal slæbes igennem den de kommende årtier.
  7.  Yderdøren bør have flere justeringsmuligheter både på hængsler og slutblik, fordi der ofte er bevægelse i sommerhuset over tid, i særdeleshed i træhuse. 

HVILKET DESIGN SKAL DU VÆLGE?

På døre til sommerhuse er der stor variation i, hvilke dørmodeller der kan vælges. Hvad mange mennesker gør forkert, er, at de vælger billige standarddøre, som muligvis ikke tåler miljøet, som døren skal stå i.

SIKKERHED I SOMMERHUSET

Facadedøren er naturligvis vigtig for husets udseende, men du skal også tænke på sikkerheden. Nogle vælger at bruge såkaldte udhus til hytter, men vi fraråder kraftigt dette både på grund af sikkerhed, men også fordi døren skal kunne modstå temperaturforskelle. I et sommerhus, du ikke er i så ofte, bør du have en tyverisikret dør med FG-godkendt lås. Derefter kan du fjerne nøglen indvendigt, så det ikke er muligt at låse døren op indefra. Det begrænser potentielle tyvees evne til at bære store ting med ud, selvom de har brugt vinduet til at komme ind. En såkaldt bagkantsikring i hængslerne sikrer, at tyven ikke kan skære hængslerne væk og løfte døren af.