Main Media

Vælg en sikker dør til terrassen

Sikkerhed

Indbrudstyve arbejder gerne på husets bagside, da det ofte er mere uforstyrret, og samtidig kan de drage nytte af at bryde ind af en dør med en enklere konstruktion. Vil du øge sikkerheden uden at give afkald på terrassedørens udseende, bør den vælges med omhu.

I dag investerer boligejere gerne i en sikker yderdør for at mindske risikoen for indbrud. Desværre er det ikke altid så almindeligt at tænke på terrassedøren, men det er ofte netop dér, på bagsiden af huset, at indbrudstyven uforstyrret og nemt kan lykkedes med at komme ind. 

  • Hvis du vælger en terrassedør med glasåbning, skal du se efter, hvordan glasset er monteret. Det skal være svært at bryde igennem en dør med glas, så undersøg gerne, hvor let det er at fjerne listerne, der holder glasset på plads. 
  • Tjek om låsekassen har en såkaldt hagelås. Det ligner en kraftig krog, som går ned og griber fast i karmen. Det giver optimal styrke mellem dørbladet og karmen, når døren er lukket og låst.
  • For at øge sikkerheden yderligere er det nødvendigt at se nærmere på hængslerne. De skal være solide og bør desuden have bagkantsikring. Akkurat som med hagelåsen, øger den styrken mellem dørbladet og karmen, når døren er lukket. Desuden forhindrer bagkantsikringen, at tyven får løftet døren ud af karmen, hvis hængslerne bliver savet over. 

En sikker terrassedør behøver ikke være på bekostning af husets udseende

Vi har flere dørmodeller i træ med klassisk design. Du kan vælge, om du vil have glasåbning i døren og eventuelt størrelsen af ​​disse. Samtidig kommer dørene i en række standardfarver – og findes den ikke i den farve, du har ønsket i standardsortimentet, kan den specialbestilles.