Main Media

Sådan gør du det vanskeligere for indbrudstyven

Sikkerhed

Indbrudstyve vælger sjældent at knuse glasset i et vindue eller en dør for at komme ind i dit hjem. De foretrækker normalt andre metoder til at bryde ind end gennem knust glas.

Det er vigtigt at man tænker helhed når det gælder sikring af sin bolig. Optimal sikkerhed er en kombination af mange forskellige faktorer, blandt andet dørens kvalitet, indbrudsforstærket lås og cylinder, solide hængsler, men også god belysning rundt om boligen og opmærksomme naboer, som tømmer postkassen for dig når du er bortrejst.

Statistik viser at det er terrassedøre eller en bi-indgang, som er indbrudstyvens favorit. Årsagen er at denne type indgang ofte ligger mere skjult til end hovedindgangen til huset, og tyven kan typisk arbejde uforstyrret med at komme ind.

Indbrudstyve kommer ind på følgende måder:

  • 33 % via terrassedør eller bi-indgang/kælderdør
  • 28 % gennem yderdøren
  • 21 % gennem vindue
  • 18 % andet

HVORDAN KAN DU STOPPE INDBRUDDSTYVEN?

1. SIKRE BOLIGENS SVAGE PUNKTER 

Døre og vinduer bør have en lås af god kvalitet. Sikringsbeslag reducerer risikoen yderligere. Tyve kan bruge brækjern for at bøje dørkarmen ud således at låsen slipper fra karmen. Swedoors ADVANCE-LINE yderdøre Character, Function og Classic har solidt og stabilt fæste i vægåbningen takket være specielle skruer. Terrassedøren bør have lås med nøgle. Hvis du fjerner den når du rejser bort, vil ikke tyven kunne bruge døren til at gå ud efter indbruddet.

2. LÅS DØRE OG LUK VINDUER - OGSÅ NÅR DU ER HJEMME 

Husk også at låse øvrige indgangsdøre når du er ude i haven eller ovre ved naboen.

3. FÅ DET TIL AT SE UD SOM OM DU ER HJEMME 

Bed en nabo eller bekendt om at tømme postkassen, og træk ikke gardinene for.

4. PAS PÅ DINE VÆRDIER Mærk, tag billeder af og lav lister over dine værdier, så blir det nemmere hvis du skulle være uheldig.

5. IKKE HJÆLP INDBRUDSTYVEN 

Lås skur og garage. Sørg for at eventuel stige er låst fast.

6. VURDER ALARM

En alarm er ingen garanti mod indbrud, men den kan få indbrudstyven til at vælge et andet hus.(Kilde: Gjensidige)

Se alle sikkerhedsklassificerede yderdøre