Main Media

Dørløsninger til sygehuse

Brand Lyd Sikkerhed Smart

Swedoor har mange års erfaring med komplekse løsninger til sygehusbranchen og har udviklet specifikke dørløsninger til sundhedssektoren. 

Sygehusprojekter omfatter mange forskellige døre med forskellige funktionskrav, og Swedoor er eksperter i at levere skræddersyede løsninger ud fra projektets behov. Kravene kan variere fra enkelte brandkrav til, at døren skal kunne afskærme røntgenstråler. Hygiejniske løsninger er en betingelse for dørløsninger i sundhedssystemet. De skal samtidig være robuste og tåle hård medfart, mens der i nogen tilfælde er behov for specialløsninger såsom anti-barrikadedøre og karme med åbning til transportskinner.  

Robust og slidstærk med stålkarme

Stålkarme og høje stålbeslag beskytter dørene fra stød fra sengene og stort udstyr, som dagligt transporteres rundt på sygehuset. Ofte benyttes en kombination af trædøre og stålkarme.  

Hygiejniske løsninger hindrer opsamling af bakterier

Sygehuse kræver hygiejniske dørløsninger for at reducere spredning af skadelige bakterier og mikroorganismer. 

Glatte overflader

Glatte døre i laminat med plastkanter har en rengøringsvenlig overflade uden huller og sprækker, som forhindrer kolonisering af bakterier og svamp. Vi tilbyder en standardløsning, der er produceret efter EN 438 og ISO 4586, som er mere modstandsdygtig overfor slitage, slag, stød og misfarvning end almindelige malede eller finérdøre. 

Svejset stålkarm

Vi anbefaler stålkarme fra vores sortiment af svejsede stålkarme, der er specialudviklet til sundhedssektoren. Ved svejsede karme bliver led, hvor bakterier kan fæstne sig, stærkt reduceret. Til dette sortiment er det også muligt at vælge løsninger som rustfri, justerbare hængsler med skjult montage samt andre løsninger, der giver karmene et designmæssigt løft og ikke mindre store hygiejniske fordele. Vores stålkarme leveres som standard med pulverlakeret overflade, men kan også fås i rustfrit stål og rustfrit, syrefrit stål. Stålkarme med blyindlæg til røntgendøre er ligeledes en del af sortimentet.  

Tætning for at sikre hygiejnen

For at sikre hygiejnen yderligere på vores sygehusløsninger kan vi også tilbyde at gøre karmene fuldstændig tætte rundt om hængsler og beslag for at forhindre partikler fra døre og vægge i at sprede sig til patientområder.  

Sikkerhed

Sygehusdøre skal overholde strenge krav til forskellige former for sikkerhed – for eksempel beskyttelse mod brand, røg, røntgenstråler eller ekstra sikkerhed til eksempelvis medicinrum. Vi har med vores mange års erfaring som leverandør til sundhedssektoren stort kendskab til de mange komplicerede krav og specifikationer.

Branddøre for at adskille rum i sektioner og at sikre flugtvejene

Brandisolerende døre bruges i høj grad på sygehuse. Dørene har til formål at adskille bygningens rum i sektioner i tilfælde af brand for at sikre flugtvejene, så bygningen kan evakueres. Swedoors branddøre er blevet testet grundigt og godkendt i henhold til den gældende lovgivning. Dørene leveres desuden DS Certificerede. 

I Danmark er de mest almindelige klassificeringer for trædøre BD30 til BD60, men vores branddøre tilbydes udover disse klasser også med brandklassificering F30 og F60. For ståldøre gælder EI230, EI260 og helt op til EI2120 med BM Trada certifikat.

Røgtætte døre

Den rette dør kan forhindre giftige gasser fra at sprede sig via gange, trapper og andre flugtveje. Når det brænder, kan en røgtæt dør være altafgørende.   

Støjreducerende døre

Støjreducerende døre bidrager til at sikre et godt indeklima, arbejdsmiljø og ikke mindst et sundt miljø for sygehusets patienter og besøgende. Swedoors brand- og røgisolerede døre tilbydes alle med støjreduktion fra 25dB til Rw47dB. Alle vores støjreducerende døre kan tilbydes som enkelt- eller dobbeltdøre og alle med mekanisk sænketætning i bunden for at sikre nem adgang til rummet. Se også brand- og lydklassificerede skydedøre med automatik.

Røntgenbeskyttelse

Døre og karme med blyindlæg sikrer afskærmning af rum med røntgenudstyr, så personer, der opholder udenfor rummet, ikke udsættes for stråler. Swedoors røntgendør består af en massiv trækonstruktion med 2x1 mm blyindlæg og monteres i stålkarme, som også har blyindlæg. Røntgendørene kan endda tilbydes med 30 minutters brandkrav. 

Indbrud

Til medicin-, IT-, og depotrum anbefaler vi sikkerhedsdøre, som leveres med specielle hængsler og bagkantsikring samt Connect 510-forstærket sikkerhedslås. Konstruktionen er forstærket med indlæg af stålplade og certificeret med sikkerhedsklasse RC3 iht. EN1627. 

Skræddersyede løsninger

Swedoor har et af markedets bredeste sortimenter af klassificerede døre og karme og tilbyder skræddersyede løsninger. 

Anti-barrikadedør

Anti-barrikadedøren er en specialdesignet dør-i-dørløsning, som giver plejepersonale på psykiatriske afdelinger, plejehjem og lign., let adgang til patienten/beboeren, selv om døren er blokeret indefra. Forfra ligner døren en helt almindelig indadgående fyldningsdør, men tæt på vil man se, at fyldningen i virkeligheden er en integreret dør, som kan åbnes i modsatte retning end den oprindelige dør. Vores Anti-barrikadedøre tilbydes også DS certificeret for brand og lyd. 

Farver

Swedoor kan levere døre og karme i de fleste farver på NCS- og RAL-skalaen. Sygehuse forbindes ofte med hvide gange og døre, som fremstår sterilt og klinisk, men det behøver ikke nødvendigvis at være sådan.  

Kolding sygehus har eksempelvis farvede døre i tre farvepaletter. Beslutningstageren bag farverne er arkitektfirmaet Schmidt Hammer Lassen, der i projektet har haft fokus på, hvordan farvesammensætningen kan bidrage til god trivsel for sygehusets patienter og personale.  

› Læs mere om projektet HER

Specialkarme

I samarbejde med arkitekt/bygherre tilbyder vi at lave løsninger, der er skræddersyet til det enkelte projekt. Til det nye Universitetshospital i Skejby leverede Swedoor specialkarme i rustfrit stål til badeværelserne på hospitalsstuerne. De ekstra høje karme har en åbning på midten, som giver plads til en transportskinne og lift, så patienten ganske enkelt kan løftes fra sengen og ind på badeværelset via liften og skinnen. Dette fremmer trivslen for patienterne og letter arbejdet for sygehuspersonalet. Det er også muligt at tilpasse farven på vores PVC-kanter til de farver, der ønskes på dørenes laminatoverflade. 

BIM-objekter

Objekterne er tilgængelige direkte i REVIT og ArchiCAD via appen fra BIMobject. De kan også hentes ned via swedoor.dk/bim eller portalen bimobject.com.

Inspiration

Se vores cases

Leder du efter inspiration? Tag et kig på vores referenceprojekter og se, hvordan Swedoor har løsninger til forskellige miljøer

Se cases