Main Media

Dørløsninger til restauranter

Brand Lyd Restaurant Sikkerhed Smart

Swedoor har i mange år leveret skræddersyede dørløsninger til restaurationsbranchen, hvor der blandt andet skal tages højde for sikkerhed, hygiejne og robusthed. 

Behovet til døre varierer fra restaurant til restaurant, og vi er eksperter i at levere skræddersyede løsninger til enkelte projekter. Hygiejniske løsninger er alfa og omega i restaurationsbranchen. Der stilles ligeledes store krav til personsikkerhed i form af røg- og brandsikring, og samtidig skal dørene være robuste og slidstærke, således at de holder i mange år. 

Hygiejniske dørløsninger

I restaurationsbranchen er hygiejnen afgørende for at have et indbydende spisested, som gæster har lyst til at vende tilbage til. For at sikre hygiejnen på restauranter er det en mulighed at gøre karmene fuldstændig tætte rundt om hængsler og beslag for at forhindre partikler fra døre og vægge i at sprede sig til spiseområdet. 

Branddøre på restauranter

Brandisolerende døre bruges i høj grad på restauranter, hvor der ofte er gang i flere ovne og komfurer på samme tid. Dørene har til formål at adskille bygningens rum i sektioner i tilfælde af brand for at sikre flugtvejene, så bygningen kan evakueres. Vores branddøre er blevet testet grundigt og godkendt i henhold til den gældende lovgivning. Dørene leveres desuden DS Certificerede. 

I Danmark er de mest almindelige klassificeringer for trædøre BD30 til BD60, men vores branddøre tilbydes udover disse klasser også med brandklassificering F30 og F60. For ståldøre gælder EI230, EI260 og helt op til EI2120 med BM Trada certifikat.

Røgtætte døre

Den rette dør kan forhindre giftige gasser fra at sprede sig via gange, trapper og andre flugtveje. Hvis der opstår brand i restauranten, kan en røgtæt dør være altafgørende.   

Støjreducerende døre

Lydniveauet kan være højt, når restauranten fyldes med gæster. Støjreducerende døre bidrager til at sikre et godt indeklima og ikke mindst et sundt miljø for restaurantens gæster og medarbejdere. 

Vores døre tilbydes alle med støjreduktion fra 25dB til Rw47dB. De støjreducerende døre kan tilbydes som enkelt- eller dobbeltdøre og alle med mekanisk sænketætning i bunden for at sikre nem adgang til rummet.

For at få den højeste personlige sikkerhed har glaspartierne hærdet sikkerhedsglas som standard og tilbydes i en række forskellige designs.

Robust og slidstærk

Restaurantens døre anvendes flere gange dagligt, og man kan derfor med fordel vælge at integrere døre i ekstra holdbare materialer i planlægningen af byggeriet. Det gør sig især gældende for valg af overflade og karme, men også for de dele af døren, som ikke er synlige. Eksempelvis kan ekstra stærke slutblikker og forstærkninger omkring dørens hængsler bidrage til en øget levetid på de nye dørsæt. Korrekt placering af dørstop er også en afgørende forudsætning for en god og holdbar løsning.

Malede eller finérede døre vælges ofte til restauranter. Ønskes mere slidstærke løsninger, kan døre med laminatoverflade anbefales, da de reducerer slitagen af dørene markant. 

Laminatdørene tilbydes som standard med højtrykslaminat, produceret efter EN 438 og ISO 4586, hvilket betyder, at de er mere modstandsdygtige overfor slitage, stød og misfarvning sammenlignet med almindelige malede eller finérdøre. Laminatbelægning på døre kræver desuden minimal vedligeholdelse og er lettere at rengøre, hvilket kan være en stor fordel i en restaurant, hvor de kan blive udsat for lidt af hvert. Laminatdørene kommer i en række forskellige designs – blandt andet flere træmønstre, som giver et flot udtryk.

Karmene er ofte ekstra udsat for slitage i bygninger med høj aktivitet, og ofte benyttes en kombination af trædøre og stålkarme. En rustfri karmbeskyttelse er ofte en rigtig god løsning og kan i kombination med trækarmen give mulighed for at bevare et eventuelt design med træløsninger. I andre tilfælde, hvor en glatmalet overflade ønskes, kan stålkarme i kombination med trædøre også være den rigtige løsning.

Glaspartier

Mange restauranter vælger indvendige døre med glaspartier for at lade lyset trænge ind i rummet. Døre med glaspartier giver også mulighed for at skabe et åbent rum mellem køkken og restaurant, således at kokke og tjenere har overblik over restauranten, mens gæster har mulighed for at få et kig ind i køkkenet. Glaspartier hjælper desuden med at skabe plads og sikre et behageligt indeklima ved at lade lyset komme ind.

Bæredygtighed

Et stigende antal restauranter opføres eller renoveres i dag med omtanke og ansvar for miljøet. Vi arbejder vi konstant med forbedringer i forhold til miljø og bæredygtig produktion. 

BIM-objekter

Objekterne er tilgængelige direkte i REVIT og ArchiCAD via appen fra BIMobject. De kan også hentes ned via swedoor.dk/bim eller portalen bimobject.com.

Inspiration

Se vores cases

Leder du efter inspiration? Tag et kig på vores referenceprojekter og se, hvordan Swedoor har løsninger til forskellige miljøer

Se cases