Main Media

Dørløsninger til skoler og uddannelsesinstitutioner

Uddannelse

Swedoor har mange års erfaring med komplekse løsninger til skoler og andre uddannelsesinstitutioner. Skoleprojekter omfatter mange forskellige døre med forskellige funktionskrav, og Swedoor er eksperter i at levere skræddersyede løsninger ud fra projektets behov. 

Der er ofte fokus på, hvordan dørenes lydreduktion kan kombineres med brandkrav eller funktioner som selvluk, adgangskontrol eller panikbeslag ved evakuering. Behovet varierer og på steder med mindre børn, kan der være krav til, at dørene skal være udstyret med integreret klemsikring, mens døre til auditorier på et universitet kan være udstyret med integrerede informationsdisplays.

Branddøre

Brandisolerende døre bruges i høj grad på skoler og uddannelsesinstitutioner. Dørene har til formål at adskille bygningens rum i sektioner i tilfælde af brand for at sikre flugtvejene, så bygningen kan evakueres. Swedoors branddøre er blevet testet grundigt og godkendt i henhold til den gældende lovgivning. Dørene leveres desuden DS Certificerede. 

I Danmark er de mest almindelige klassificeringer for trædøre BD30 til BD60, men vores branddøre tilbydes udover disse klasser også med brandklassificering F30 og F60. For ståldøre gælder EI230, EI260 og helt op til EI2120 med BM Trada certifikat.

Røgtætte døre

Den rette dør kan forhindre giftige gasser fra at sprede sig via gange, trapper og andre flugtveje. Når det brænder, kan en røgtæt dør være altafgørende.   

Støjreducerende døre sikrer et sundt miljø for elever og ansatte

Støjreducerende døre bidrager til at sikre et godt indeklima og ikke mindst et sundt miljø for skolens elever og ansatte. Det gælder både lydforholdene i det enkelte rum, imellem flere rum og i forhold til ekstern støj. Tilfredsstillende lydforhold afhænger blandt andet af dørenes lydabsorptionsniveau, efterklangstid og frekvensfordeling.

Swedoors brand- og røgisolerede døre tilbydes alle med støjreduktion fra 25dB til Rw47dB. Alle vores støjreducerende døre kan tilbydes som enkelt- eller dobbeltdøre og alle med mekanisk sænketætning i bunden for at sikre nem adgang til rummet.

Robust og slidstærk

Døre til skoler bliver ofte udsat for hårdere behandling end døre til andre typer byggerier. Man kan derfor med fordel vælge at integrere døre i ekstra holdbare materialer i planlægningen af byggeriet. Det gør sig især gældende for valg af overflade og karme, men også de dele af døren, som ikke er synlige. Eksempelvis kan ekstra stærke slutbrikker, løs og forstærkninger omkring dørens hængsler bidrage til en øget levetid på de nye dørsæt. Korrekt placering af dørstop er også en afgørende forudsætning for en god og holdbar løsning.

Malede- eller finérede døre vælges ofte som døre på skoler. Ønskes mere slidstærke løsninger, kan døre med laminatoverflade anbefales, da de reducerer slitagen af dørene markant. 

Vores laminatdøre, tilbydes som standard med højtrykslaminat, produceret efter EN 438 og ISO 4586, hvilket betyder, at de er mere modstandsdygtige overfor slitage, stød og misfarvning sammenlignet med almindelige malede eller finérdøre. Laminatbelægning på døre kræver desuden minimal vedligeholdelse og er lettere at rengøre. Vores laminatdøre kommer i en række forskellige designs – blandt andet flere træmønstre, som giver et flot udtryk.

Karmene er ofte ekstra udsat for slitage i bygninger med høj aktivitet. Stålkarme og høje stålbeslag beskytter dørene mod stød og skrammer i miljøer med legende børn. Ofte benyttes en kombination af trædøre og stålkarme. En rustfri karmbeskyttelse er ofte en rigtig god løsning og kan i kombination med trækarmen give mulighed for at bevare et eventuelt design med træløsninger. I andre tilfælde, hvor en glatmalet overflade ønskes, kan stålkarme i kombination med trædøre også være den rigtige løsning.

Farver

Swedoor kan levere døre og karme i de fleste farver på NCS- og RAL-skalaen.  

Swedoor har blandt andet leveret 70 malede døre i sort RAL9005 med sideparti og overparti til Lyngby Gymnasium. Swedoor har desuden leveret 110 glaspartier med lydglas Rw41 dB og sortmalet karm for at sikre den røde tråd i skolens udtryk.

Glaspartier for læring og trivsel

Lys har stor betydning for elevernes læring og trivsel, fordi det påvirker oplevelsen af rum og omgivelser. Et godt samspil mellem dagslys og kunstig belysning giver eleverne de bedste synsbetingelser i undervisningen.

En kombination af døre og glaspartier, kan i mange tilfælde give en god følelse af åbne og lyse rum. Swedoor tilbyder et bredt sortiment af u-klassificerede og klassificerede glaspartier. Et træglasparti anvendes ofte som overparti til entre- og toiletrumsdør for at tilføre mere naturligt lysindfald, men også som side og overparti til opdelinger af gange.

Bæredygtighed

Mange uddannelsesinstitutioner opføres eller renoveres i dag med omtanke og ansvar for miljøet. Hos Swedoor arbejder vi konstant med forbedringer i forhold til miljø og bæredygtig produktion. Vores Unique, Craft og Charisma og Stable-døre opfylder alle de høje krav, der skal indgå i svanemærkede byggerier.

BIM-objekter

Objekterne er tilgængelige direkte i REVIT og ArchiCAD via appen fra BIMobject. De kan også hentes ned via swedoor.dk/bim eller portalen bimobject.com.

Inspiration

Se vores cases

Leder du efter inspiration? Tag et kig på vores referenceprojekter og se, hvordan Swedoor har løsninger til forskellige miljøer

Se cases