Main Media

Dørløsninger til butikker

Brand Butik Design Lyd Lys Sikkerhed Smart

Swedoor har i mange år leveret forskellige dørløsninger til detailbranchen, hvor der stilles store krav til personsikkerhed og materialevalg.

Projekter inden for detailbranchen kan være omfattende, da der blandt andet skal tages højde for sikkerhed, brand og støj.

Som leverandør handler det om at være i stand til at levere dørløsninger, der forener kvalitet, funktionalitet og æstetik. Vi har stor erfaring med at levere de mest optimale løsninger til både små, lokale butikker til de større, nationale butikskæder.

Sikkerhedsdøre

Butikker er ofte i farezonen, når det gælder indbrud. Det er derfor en god idé at vælge sikkerhedsdøre til butikken, som vil give indbrudstyven kamp til stregen. 

Alle standard yderdøre har sikkerhedslås og bagkantsikring. For at opnå sikkerhedsklassificeringen EN 1627 RC3 skal sikkerhedsdøren og karmen kunne modstå indbrudsforsøg i mindst 20 minutter, hvoraf tyven aktivt bearbejder døren i 5 minutter ved hjælp af eksempelvis et koben.

Branddøre

Brandisolerende døre bruges i dag i de fleste butikker. Dørene har til formål at dele butikken op i sektioner i tilfælde af brand for at sikre flugtvejene, så bygningen kan evakueres. 

I Danmark er de mest almindelige klassificeringer for trædøre BD30 til BD60, men Swedoors branddøre tilbydes desuden med brandklassificering F30 og F60. For ståldøre gælder EI230, EI260 og helt op til EI2120 med BM Trada certifikat.

Støjreducerende døre

Der kan ofte være støj i butikker, hvor der er mange mennesker på én gang. Støjreducerende døre bidrager til at sikre et godt indeklima og en god akustik imellem butikkens lokaler. Det gælder både lydforholdene i det enkelte rum, mellem flere rum og i forhold til ekstern støj. 

Vores døre tilbydes alle med støjreduktion fra 25dB til Rw47dB. Støjreducerende døre kan tilbydes som enkelt- eller dobbeltdøre og alle med mekanisk sænketætning i bunden for at sikre nem adgang til rummet.

Glasdøre

Døre med glaspartier anvendes ofte i butikker for at åbne rummet op og tilføre et naturligt lysindfald. Vi tilbyder et bredt sortiment af u-klassificerede og klassificerede glaspartier. Er der tale om større butikslokaler, kan det være en fordel at dele rummet op i flere sektioner, hvor glasdøre er med til at sikre overblik over hele butikken.   

Robust og slidstærk

Butiksdøre åbnes og lukkes flere gange dagligt, og man kan derfor med fordel vælge at integrere døre i ekstra holdbare materialer i planlægningen af byggeriet. Det gør sig især gældende for valg af overflade og karme, men også de dele af døren, som ikke er synlige. Eksempelvis kan ekstra stærke lås og forstærkninger omkring dørens hængsler bidrage til en øget levetid på de nye dørsæt. Korrekt placering af dørstop er også en afgørende forudsætning for en god og holdbar løsning.

Malede eller finérede døre vælges ofte til butikker. Ønskes mere slidstærke løsninger, kan døre med laminatoverflade anbefales, da de reducerer slitagen af dørene markant. 

Vores laminatdøre tilbydes som standard med højtrykslaminat, produceret efter EN 438 og ISO 4586, hvilket betyder, at de er mere modstandsdygtige overfor slitage, stød og misfarvning sammenlignet med almindelige malede eller finérdøre. Laminatdørene kommer i en række forskellige designs – blandt andet flere træmønstre, som giver et flot udtryk.

BIM-objekter

Objekterne er tilgængelige direkte i REVIT og ArchiCAD via appen fra BIMobject. De kan også hentes ned via Swedoor.dk/bim eller portalen bimobject.com.

Inspiration

Se vores cases

Leder du efter inspiration? Tag et kig på vores referenceprojekter og se, hvordan Swedoor har løsninger til forskellige miljøer

Se cases