Main Media

Dørløsninger til industribygninger

Brand Industri Lyd Sikkerhed

Som Europas førende dørleverandør har Swedoor bred erfaring med professionelle dørløsninger til industribyggerier, hvor der stilles særlige krav til sikkerhed og lydisolering.

Industribyggerier er ofte kendetegnet ved miljøer, som dagligt udsættes for stor slitage. Til sådanne byggeprojekter tilbyder vi et omfattende sortiment af døre og karme, som både opfylder en lang række brand-, lyd- og funktionskrav og samtidig tager sig godt ud.

Styrke og holdbarhed

Døre i industribygninger, eksempelvis værksteder, produktionshaller og lagerbygninger, udsættes ofte for hårdere behandling end døre til andre typer byggerier. Det er derfor fordelagtigt at integrere mere hårdføre dørløsninger i planlægningen af byggeriet. Det gør sig især gældende for valg af overflade og karme, men også de dele af døren, som ikke er synlige.

Stål er ofte det foretrukne valg på grund af slidstyrken, sikkerheden, holdbarheden. Stålets egenskaber til at modstå daglig slitage bevirker, at stålelementer har en lang levetid og er derfor en fornuftig investering.

Ståldøre er således ideelle i de fleste industribygninger, og vores ståldøre er højkvalitetsprodukter, som lever op til gældende standarder. Dørene tilbydes blandt andet med rustfrit bundstykke, pulverlakering i henhold til korrosionsklasse C2m og galvaniseret stål som standard. Alt sammen for at minimere vedligeholdelse og for at sikre et optimalt produkt. Til udsatte miljøer med behov for højere korrisionsklasse tilbydes også rustfri og rustfri syrefast stål.

Malede- eller finérede døre med laminatoverflade er også et godt valg til byggerier, hvor der er behov for ekstra slidstærke løsninger. Vores laminatdøre tilbydes som standard med højtrykslaminat, produceret efter EN 438 og ISO 4586, hvilket betyder, at de er mere modstandsdygtige overfor slitage, stød og misfarvning sammenlignet med almindelige malede eller finérdøre.

Karme til industribygninger

Trækarme er et sikkert valg til de fleste slags byggerier, men de steder hvor dørene udsættes for ekstra høj slitage, kan det være en rigtig god idé at tilføje ekstra beskyttelse af karmene med integrerede karmbeskyttelse af rustfrit stål. Ved denne løsning opnås en elegant løsning, hvor et eventuelt ønske om et design med trækarme kan bevares. Et stærkt og flot alternativ hertil er en af vores mange designs af stålkarmsløsninger, som er tilpasset og godkendt til et klassificeret dørprogram.

Branddøre

Brandisolerede døre bruges i høj grad ved produktionsvirksomheder og værksteder, hvor risikoen for brandulykker er højere end i andre bygninger. Dørene har til formål at adskille bygningens rum i sektioner i tilfælde af brand for at sikre flugtvejene, så bygningen kan evakueres. Swedoors branddøre er blevet grundigt testet og godkendt i henhold til gældende lovgivning.

Røgtætte døre

Den rette dør kan forhindre giftige gasser fra at sprede sig via gange, trapper og andre flugtveje. Når det brænder, kan en røgtæt dør være altafgørende. Vores klassificerede dørløsninger er grundigt testet, så disse i stor udstrækning alle kan tilbydes med enten Sa eller S200 røgklassifikation (henholdsvis kold og varm røg).

Støjreducerende døre

Støjreducerende døre bidrager til at sikre et godt indeklima og arbejdsmiljø for værkstedets ansatte. Det gælder både lydforholdene i det enkelte rum og imellem flere rum. Vores døre tilbydes alle med støjreduktion op mod til Rw40dB med tætningsliste i karm.

Glaspartier

Lys har stor betydning for de ansattes ve og vel, fordi det påvirker oplevelsen af rum og omgivelser. Et godt samspil mellem dagslys og kunstig belysning i produktionsbygninger giver således medarbejderne de bedste arbejdsbetingelser. Vores døre kan leveres med glaspartier og kan skræddersyes til hvert enkelt projekt. Hvis der ønskes ståldøre til projektet, tilbydes stålpartierne med en række forskellige glastyper, der alle opfylder gængse godkendelser i forhold til sikkerhed. Ved glasløsningerne er der desuden tænkt på designet, da glaslisterne har skjult montage og tætningslisterne er indbygget i profilerne på såvel dør som karm.

Indbrud

Til industribygninger, hvor et værdifuldt varelager eller dyre produktionsmaskiner opbevares, anbefales det at integrere sikkerhedsyderdøre. Swedoors sikkerhedsdøre fås i både træ og stål og kan leveres med specielle hængsler og bagkantsikring samt Connect 510-forstærket sikkerhedslås. Konstruktionen er forstærket med indlæg af stålplade og certificeret med sikkerhedsklasse RC3 iht. EN1627.

Bæredygtighed

Mange industribyggerier opføres eller renoveres i dag med omtanke og ansvar for miljøet. Vi arbejder konstant med forbedringer i henhold til miljø og bæredygtig produktion og tilbyder Nordens bredeste program af bæredygtige dørløsninger, som eksempelvis FSC-certificerede døre eller døre, der skal indgå i DGNB-certificerede eller Svanemærkede byggerier.

BIM-objekter

Objekterne er tilgængelige direkte i REVIT og ArchiCAD via appen fra BIMobject. De kan også hentes ned via swedoor.dk/bim eller portalen bimobject.com.

Inspiration

Se vores cases

Leder du efter inspiration? Tag et kig på vores referenceprojekter og se, hvordan Swedoor har løsninger til forskellige miljøer

Se cases