Main Media

Huskeliste: 12 råd til den perfekte dørløsning

Smart

Når man skal vælge nye døre, er der mange ting, som man bør overveje. Her kan det være en god ide at forenkle processen og huske på, at for meget information ikke altid er en fordel. 

Her følger en række anbefalinger til, hvad man bør have med i en dørløsning:

1. Dørtype

Massivdøre, entrédøre, sikkerhedsdøre – kræver alle en specificering. Der findes bl.a. forskellige typer massivdøre, eksempelvis klemfrie døre, klimadøre osv. 

Indvendige døre til boligen og yderdøre har alle et modelnavn, som er en god ide at bruge, når man skal bestille en specefik dør.

Skydedøre kan bruges både indendørs og udendørs sammen med et dørblad, der passer til det enkelte projekt (massivdør eller modelnavn for indvendige døre til boligen).

2. Eventuel mærkning

3. Antal

4. Hængsler 

5. Størrelse

Angiv gerne modulets mål, eksempelvis 10x21. Ved specialmål bør man også angive de udvendige karmmål, og ved en dobbeltdør bør man angive, hvilken deling, som døren skal have, eksempelvis «lik deling» eller 10+3.

6. Klassificering

Vi tilbyder dørløsninger, der er klassificeret i brandklassen, lydklassen og indbrudsklassen. 

7. Døroverflade

Man skal altid angive en overflade på den dør, som man vil bestille. Glem ikke at angive kantliste, når man bestiller laminatdøre. 

8. Glasåbning 

Gælder kun massivdøre, da glasåbninger indgår i modelnavnet på indvendige døre og yderdøre til boligen. 

9. Eventuelt stålbeslag (gælder kun massivdøre)

10. Karme

10.1 Karmdybde

Her kan man vælge at angive vægtykkelse og vælge, om alle karmdybder skal følge vægens tykkelse. Man kan også vælge en specifik karmdybde for hver enkel dør eller en overordnet karmdybde, som skal gælde alle døre. Vores standard karmdybde er 93 mm.

10.2 Karmtype

Her kan man vælge, om karmen skal være i træ, stål eller aluminium. Ved udenpåliggende skydedøre kan man også vælge en kappe, og om man ønsker en åbningskarm. Ved indbyggede skydedøre skal man også huske at bestille en pocketkarm, som måles efter den ønskede vægtykkelse. Læs mere om skydedøre her.

10.3 Overflade

Overfladetyper afhænger af karmtype.

10.4 Eventuel stålbeskyttelse

11. Bundstykker

Dette er et vigtigt punkt, især når man bestiller massivdøre.

12. Beslåning

Det er meget forskelligt, hvordan man vælger beslåning. Men uanset hvad man vælger, er det en vigtig del i en døropstilling. Vi anbefaler, at man vælger en beslåning, der passer bedst til det enkelte projekt, og vælger man en enkel beslåning, kan man med fordel integrere det i selve døropstillingen. Ved mere avancerede beslåningskombinationer kan det være en god ide at lave en separat beslåningsløsning. 

Følger man alle de ovenstående råd, kan man være sikker på, at man har fået det hele med i sin døropstilling. Somme tider kan det være en god ide at have flere punkter på listen, som for eksempel pålimning af spejl eller et overstykke med ventilation. Men for langt de fleste projekter behøver man kun de førnævnte punkter.