Main Media

4 spørgsmål, som man bør stille sig selv, før bestilling af entrédøre til boligen

Brand Design Lyd Sikkerhed Smart

Før man vælger en entrédør til boligen, er der en række ting, man bør tage hensyn til. 

Som udgangspunkt bør man begynde med at stille sig selv følgende spørgsmål:

  1. Er det en udvendig eller indvendig dør? (Facade, svalegang eller etagebolig?) Det er mange forskellige typer af entrédøre til private hjem afhængig af, hvilken type bolig, som der er tale om og hvor døren skal sidde. Ved villaer og lejligheder med indgang fra en svalegang benyttes yderdøre, og til lejligheder i etageboliger benytter man entré- og sikkerhedsdøre. Der er mange store forskelle mellem disse dørtyper, hvor den største er, at yderdøre bedre tåler udendørs klima.  Læs mere om forskellen på entrédøre, sikkerhedsdøre og sikkerhedsyderdøre her.
  2. Findes der nogle krav til klassificeringer? Der stilles normalt ingen krav om klassificeringer til døre i villaer, mens der normalt stilles flere krav til entrédøre i lejligheder. De typiske klassificeringer er brandklasse, lydklasse og indbrudsklasse. Før man vælger en entrédør til en bolig, er det vigtig, at man ved hvilke klasser, som døren skal have. Det kan nemlig påvirke de valgmuligheder, som man har, som for eksempel glasåbninger og karmtyper.
  3. Hvilke krav stilles der typisk til tilgængelighed? Det er selvfølgelig meget vigtigt, at døren lever op til gældende krav om tilgængelighed. Der stilles som udgangspunkt krav om et 800 mm åbningsmål, men er man usikker, er det vigtigt at tjekke op på de gældende regler tidligt i projektet. Ellers kan man risikere, at åbningsmålet er for lille, og man er for langt i projektet til, at der kan indsættes en større dør. 
  4. Hvordan skal døren se ud? Når man har svaret på alle spørgsmålene herover, er det til sidst tid til at vurdere, hvordan døren skal se ud. Svarene på spørgsmålene påvirker i forskellig grad de designmuligheder, som man har. Det kan du læse mere om her: