Main Media

Findes der lyd- og brandklassificerede fyldningsdøre?

Brand Design Lyd

Når man udskifter dørene i gamle boliger, kan der være behov for lyd- og/eller brandklassificerede fyldningsdøre. I disse tilfælde har man en række forskellige valgmuligheder.

En klassificeret massivdør kan aldrig laves om til en fyldningsdør, da hele dørbladet altid vil være cirka 40 eller 60 mm tykt i grundudførelsen. Man kan dog gøre noget selv, så dørløsningen kommer til at minde om en fyldningsdør med en såkaldt dekor- eller fyldningpåliming. Her findes der tre forskellige varianter med hver sin profil. 

Den største begrænsning ved påliminger er, at de som udgangspunkt kun foretages på dørens åbningsside. Men for at få det samme indtryk, som ved en fyldningsdør, kan man på dørens bagside også lave en spor- eller fyldningsudfræsning. Mange vælger at lave en spor- eller speilfresing på begge sider af døren, da det er et godt alternativ og døren bliver ens på begge sider. Spor- eller fyldningsudfræsning giver også et resultat, som minder væsentligt mere om en gammeldags fyldningsdør end en pålimning. 

Døre med fræsning og/eller pålimning findes både i malet og finér. Læs vores guide til massivdøre her.

Vi har også to modeller i vores fyldningsdørserie Craft (som normalt bruges i boliger), der fås i klassen EI30, R’w 30dB og R’w 35dB.