Main Media

Overflader på massive døre

Design Smart

Der er mange muligheder, når man skal vælge overflade til en massivdør. Man kan vælge alt fra en slidstærk og hygiejnisk laminatoverflade, som passer godt til skole-og sundhedsmiljøer, til en lækker mat og lakeret finér, som giver en naturlig overflade, og passer godt til hoteller og kontorer.  

Selvom hele døren ikke er lavet af massivt træ, så kaldes det stadig en massiv trædør, da den stadig har en hård og tung kerne. Dørens konstruktion består af en ramme af massivt træ, og inden for rammen finder man den såkaldte stamme, som i vores massive døre er en blanding af lin og spån. På begge sider af rammetræet og stammen limer man plader på, som skal overfladebehandles, inden man til sidst har en færdiglavet dør. Dørens konstruktion, tykkelse, forholdet mellem lin og spån, hvordan pladerne limes, etc. afhænger altid af dørens klassificering.

Når der er tale om massivdøre, er der som regel tre forskellige overflader at vælge mellem: malet, finér eller laminat.  

Malede døre

Vi tilbyder kun en standardfarve til malede døre, som har navnet NCS S 0502-Y. Øvrige farver betragtes som specialfarver. I princippet kan man vælge mellem alle NCS S-, og RAL-farver til malede massive døre.

Døre i finér

Finér skaber på en enkel måde lækre døre med et eksklusivt udtryk, der samtidig bringer det naturlige ind i det miljø, hvor døren anvendes. Vi tilbyder en række af standardfinér: Ask, birk, bøg, gabon, koto, kirsebær og mahogni. Vi leverer derudover også andre finértyper efter forespørgsel. Det er altid en god ide at kontakte os, før man spørger til andre finértyper, så man sikrer, at det passer til projektets prisramme. 

Det er også muligt at få lakeret finér i forskellige farver, og man kan derudover få liggende eller mønsterlagt finér samt i mat lak.

Laminatdøre

Laminat er den overflade, som er mest slidstærk, og passer derfor godt til skoler og sundhedsmiljøer. Vi tilbyder en række standard laminater, som man kan se i Mål og Fakta. Derudover kan man vælge mellem de fleste laminattyper, der tilbydes af Formica. Det er dog altid en god ide at holde sig til deres dørsortiment, når man vælger laminattype, hvis man vil undgå lange leveringstider og høje tillægspriser. 

Ved laminatdøre skal man også vælge en kantliste, da det ikke er muligt at sætte laminat på dørens kant, fordi det giver skrøbelige hjørner. Vi tilbyder to slags kantlister: plastkantlisten og softkantlisten. Den første løsning er den mest slidstærke og fås i fem standardfarver i gråskala og fem typer imitationer af træ. Man kan også få plastkantlister i valgfri farve mod et mindre gebyr. Den anden løsning, softkantlisten, er vores trækantliste, der består af specialbehandlet kantfinér, så den får en hård og modstandsdygtig kant. Denne kanttype tilbydes som regel i træsorterne eg, bøg, birk og fyr, men fås også i andre træsorter samt lakeret finér.