Main Media

Let eller massiv indvendig dør

Design Lyd Smart

Der findes mange forskellige parametre, som afgør hvilken indvendig dør, man kan bruge i et boligprojekt. Oftest skal man først tage stilling, om man vil bruge lette eller massive indvendige døre. 

Indvendige døre til boligen findes i et utal af forskellige modeller. Helt overordnet kan man dele modellerne op i lette eller massive indvendige døre. 

Vores mest almindelige indvendige dør er Easy-modellen, som er en let indvendig dør på grund af dørens lette fyldning. De fleste døre er opbygget på samme måde, men af forskellige materialer afhængig af dørtypen. Opbygningen består først og fremmest af et rammetræ, som udgør dørbladets ydre kanter. Inde i rammen ligger en udfyldning, der i en let indvendig dør typisk består af en slags papmateriale (honeycomb-kerne), hvilket gør det til en let indvendig dør. På dørens yderside lægger man en plade, som dækker hele dørens overflade, der til slut overfladebehandles. 

Easy-modellens modstykke er den massive indvendige dør med navnet Stable. Udover en forbedret overflade sammenlignet med Easy, så er udfyldningen den største forskel mellem de to modeller. Stable har en massiv kerne af miljøvenligt træfibermateriale, som giver døren en bedre lydisolation og et mere eksklusivt udtryk. Massivdøren har også en overflade, som er nem at rengøre, hvilket både ses og føles. Stables miljøvenlige kerne gør den godkendt til brug i bygninger, som er Svane-, Breeam- og DGNB-mærket.

Læs mere om lydreducering i boliger her.