Når du har besluttet dig for en konkret dør, skal du også beslutte, hvilken størrelse døren skal være.

Hvis du udskifter en eksisterende dør, kan valgmulighederne være begrænsede, men hvis du planlægger at bygge eller lave et hul i en eksisterende væg, skal du overveje den størrelse, der passer til dine behov.

Hvis der er en indvendig dør, skal du f.eks. tænke på, at der kan være behov for passage med kørestol, rollator osv. Når du køber en indvendig dør, kan du enten beholdeden  gamme karm og bundstykke eller supplere med ny - måske i samme farve og finish. som den nye dør. Der er flere forskellige karm- og bundstykkeløsninger at vælge imellem. Husk også et matchende dørhåndtag.

Hvis der er en yderdør, ønsker du måske en større åbning, så du kan bære møbler eller andre store genstande igennem. Når du bestiller en udvendig dør leveres den med karm, bundstykke, cylinder, låsekasse og slublik. Du også har brug greb, gerigter, fuge, og evt. isolering til selve monteringen. Det er vigtigt for det samlede indtryk, at dørhåndtaget også matcher dørens stil og huset som helhed. Hvis du har valgt en kodelås, er vrideren sandsynligvis inkluderet.

Husk at købe:

  • Monteringsskruer, dørvinger / håndtag, foring og lister.
  • Smart at have disse værktøjer til rådighed:
  • Boremaskine, håndtag, tommelfinger, hammer og skruetrækker.

Hvad er modulmål?

I dørbranchen taler man om modulmål. Disse dimensioner angiver størrelsen på hullet i væggen, hvor karmen skal monteres. For at give plads til at justere karmen og eventuelt rum til isolering, skal der være en maksimal afstand på 20 mm på begge sider og øverst og maksimal afstand til bunden af 10 mm.

Hvad er A- og B-mål?

Dette er betegnelsen for de dimensioner, der har indflydelse på, hvilke låsetilbehør (skruer, afstandsstykker, cylinderringe osv.) Der skal vælges.
A-mål er tykkelsen på dørbladet, og B-mål er afstanden mellem ydersiden af dørbladet og midten af låsehuset.