Main Media

Sådan kan du undgå indbrud til sommer

Sikkerhed

Vidste du, at en tredjedel af alle indbrud på hjemmet sker gennem terrassedøren? Og tilsvarende via hoveddøren. Gør det sværere for indbrudstyven at bryde ind i til sommer. Vi giver dig fem tip.

De, der har oplevet indbrud i hjemmet, kan sandsynligvis skrive under på at det ikke er en rar følelse, at nogen har været inde og rodet i dine ting, og måske taget genstande med både affektionsværdi og pengeværdi. Inden du rejser på ferie, er der nogle ting, du kan gøre for at forhindre, at indbrudstyven vælger dit hjem.

1. Bagdøre og terrassedøre er ekstra udsatte​

Mange mennesker sørger sandsynligvis for, at hoveddøren til huset er låst og sikkert, men har du kontrolleret, at terrassedøren eller andre bagdøre kan modstå et indbrudsforsøg? Ofte har disse døre en svagere konstruktion og en dårlig lås. Hvis du vælger en forstærket og sikker dør både som  indgangsdør og terrassedør, er du væsentligt bedre sikret mod indbrudsforsøg. Låse af god kvalitet og solide hængsler kan reducere risikoen yderligere. En kvalitetslås er FG-godkendt og har ofte en såkaldt hagerigle, der gør det vanskeligt at skabe et mellemrum mellem dør og karm. Her skal du dreje nøglen 360 grader for at låse op og i. Solide hængsler forhindrer, at døren kan løftes af, hvis låsen er brudt og også er vanskelig at skære over.

Selv hvis du vælger en sikker dør, behøver du ikke gå på kompromis med design og farve.

Se vores udvalg af sikre døre her, og hvilke muligheder du har.

2. Lås og luk alle døre og vinduer​
Den sidste ting, du skal gøre, før du forlader huset, er at kontrollere, at alle døre og vinduer er lukket og låst. Også i udhus eller garage. Fjern stiger, værktøjer og redskaber, der kan være fristende.

3. Allier dig med naboen
Aftal med din nabo, venner eller familie om at indsamle post, vande haven og kontrollere generelt, at der ikke er nogen mistænksom aktivitet i dit hjem. I de senere år har vi set indbrudstyv markere døre ved for eksempel at placere noget mellem karmen og døren, og dermed kan overvåge, om der har været aktivitet i huset.

4. Skjul dine værdigenstande
Måske et indlysende råd, men lad ikke dine pc'er, tablets, smykker eller andre værdigenstande være synlige indendørs. Skjul dem et sted, hvor du ikke umiddelbart ville søge efter dem.

5. Overvej alarm
Hvis en alarm er installeret, og huset er mærket, kan det betyde, at indbrudstyven vælger et andet hus. Kombineret med en forstærket dør, der gør det vanskeligere at komme ind, kan det få alarmselskaberne til at ankomme, før tyven lykkes med sit forehavende.

Bonustips: Vær forsigtig med at fortælle på sociale medier, at huset er tomt i sommer.