Main Media

Influencer Julie-Elsebeth: ”Vi ønskede at fjerne typehusstemningen fra vores typehus”

Da influencer Julie-Elsebeth og ægtemanden Anders Krog flyttede ind i et nybygget typehus i Sorø, havde de svært ved at se sig selv i de standardvalg, der på forhånd var truffet. Derfor valgte parret at give huset en mindre makeover for at skabe mere varme og personlighed i hjemmet, hvilket blandt andet har indebåret maling af vægge og lofter samt udskiftning af boligens hvide døre til egetræsdøre fra Swedoor

   

Det er næsten tre år siden, at influencer Julie-Elsebeth Johannesen sammen med ægtemanden Anders Krog skiftede tilværelsen i København ud med Sorø. Her flyttede parret ind i et klassisk nybyggerhus med god plads til den voksende familie, som foruden døtrene Inge på 6 år og Rigmor på 3 år snart tæller endnu en baby.

Selv om Julie-Elsebeth og Anders Krog ikke selv har skullet trække i arbejdstøjet, inden de kunne flytte ind i huset, da alle farve- og materialevalg var truffet på forhånd, valgte parret i starten af året at give boligen en mindre makeover. Formålet var at trække typehusstemningen ud af typehuset, så boligen i højere grad afspejler familien samt deres stil og personlighed – fremfor en standardløsning.

Personligt præg med farver og egetræ

I processen med at gøre boligen mere personlig har idéen været at ændre nogle småting, som kunne have stor effekt. Derfor er alle vægge og lofter blevet malet i varme nuancer, ligesom boligens hvide standarddøre er blevet udskiftet med egetræsdøre fra Swedoors Stable Nature-serie.

- Vi flyttede ind i et hus, som var helt standard og med mange hvide flader og materialer. Men det er i virkeligheden langt fra vores egen stil, da vi er en familie, som på ingen måde er farveforskrækkede. Derfor er det heller ikke tilfældigt, at alle lofter og vægge er blevet malet i forskellige farver, da vi netop synes, at det tilfører en masse personlighed og varme til et hjem, fortæller Julie-Elsebeth og fortsætter:

- Men da vi først havde fået malet væggene, virkede det helt forkert med hvide døre, som ikke passede til den varme og hygge, vi netop havde tilføjet til hjemmet. Derfor var vi heller ikke i tvivl om, at vi ønskede at udskifte de oprindelige døre med egetræsdøre, som er med til at sikre, at indretningen ikke bliver alt for steril og upersonlig. Derudover skaber dørene en god sammenhæng med den øvrige indretning, da flere af vores møbler er i egetræ.

Afgørende med massive døre

Foruden valget af egetræ har det været afgørende for Julie-Elsebeth og Anders Krog at vælge massive døre, som kan være med til at dæmpe støjen i hjemmet. Noget som til tider er nødvendigt i et hjem med små børn:

- Inden vi udskiftede dørene, havde vi nogle helt standard lette døre, så det har helt klart gjort en forskel at vælge massive døre, som er langt mere solide og holder lyden bedre inde i rummene. Det er blandt andet en fordel, når vi har puttet børnene, da vi stadig kan have gæster på besøg, uden at børnene bliver vækket af det, forklarer Julie-Elsebeth.

Julie Elsebeth og Anders Krog har desuden haft et ønske om at udnytte det naturlige lys i boligen bedst muligt, og derfor har de valgt en Stable Nature glasdør til husets gang:

- Det har haft stor effekt at vælge en glasdør ud til vores gang, da det bidrager til, at lyset bliver lukket ind og bedre fordelt i boligen. Vores gang grænser op til køkkenalrummet, som er husets leverum, og derfor har det været et stort ønske for os at udnytte dagslyset mest muligt, og det har valget af en glasdør i høj grad bidraget til, lyder det afsluttende fra Julie-Elsebeth.

Du kan læse mere om Swedoors sortiment af egetræsdøre her.