Main Media

Boligstylist guider dig: Inviter sommeren ind i hjemmet med disse simple tips

Design Lys

Sommeren har omsider fundet vej til Danmark, og derfor er det tid til at lukke sommerfornemmelserne indenfor i boligen med blandt andet varmere farver og mere sollys gennem dørene. Sådan lyder det fra boligstylisten Malene Marie Møller, som deler nogle af sæsonens mest populære trends.

Efter et langt og køligt forår har sommeren endelig meldt sin ankomst i Danmark, og derfor er det helt oplagt at invitere sommerstemningen indenfor i hjemmet med de nyeste boligtendenser. Sådan lyder det fra boligstylist og influencer Malene Marie Møller, som står bag contentbureauet HØEG+MØLLER samt Instagram-profilen og indretnings-bloggen Boligcius, hvor hun hjælper både private boligejere og virksomheder med at ramme den helt rigtige indretning.

Ifølge Malene Marie Møller kræver det nemlig kun få simple justeringer, hvis du ønsker at invitere sommeren indenfor i boligen.  

Varme farver vinder frem

Den lyse sommertid er en god anledning til at fjerne sporene fra årets mørke måneder og skrue op for varmere farver. Valget af vægfarve kan nemlig være med til at underbygge den særlige stemning, som sollyset skaber i boligen hen over sommeren, forklarer Malene Marie Møller:

Tidligere så vi, at mange danskere malede en enkelt væg i en anden farve end de resterende vægge. Men nu er vi gået over til at male hele rummet, hvor også lofter får en tur med penslen. I den forbindelse vil jeg anbefale at male væggene i lidt varmere toner, som kan være medvirkende til, at det naturlige lys i rummet bliver varmere og blødere. Her er forskellige nuancer af beige blevet meget populært, men i virkeligheden behøver vægfarven ikke være mere end 3-4 tonere varmere end en klassisk hvid.

Ifølge Malene Marie Møller er også døre og dørkarme nogle af de farveelementer, som danskerne i højere grad indtænker i indretningen. Denne tendens bekræftes hos dørproducenten Swedoor:

- Vi ser det som en stigende tendens, at danskerne er blevet mere bevidste om, hvordan de kan bruge døre og karme som et aktivt element i indretningen. Flere vælger således at tilpasse farvevalget på dørene til det enkelte rum enten ved at vælge farvede døre, som er tone i tone eller ved at vælge en kontrastfarve, der spiller sammen med det eksisterende farveunivers i boligen, lyder det fra Hauke Thiessen, der er salgsdirektør hos Swedoor i Danmark.

Luk sollyset ind

Solskinstimerne er mange i løbet af sommermånederne, og mange boligejere ønsker at udnytte lyset bedst muligt. En af de nemmeste løsninger er ifølge Malene Marie Møller at udskifte de almindelige døre med glasdøre, som lader lyset trænge ind i hjemmet:

Glasdøre kan bidrage til, at lyset bliver lukket ind hele vejen igennem boligen. Derudover vælger flere at udskifte deres terrassedøre, eksempelvis i forbindelse med en større renovering, så en hel væg bliver til et glasparti med skydedøre, som kan skubbes til side, siger Malene Marie Møller, som suppleres af Hauke Thiessen fra Swedoor:

Netop glasdøre og hoveddøre med sprosser er blevet et populært valg blandt danskerne de seneste år. Det skyldes især, at mange boligejere er blevet mere bevidste om, hvordan man kan udnytte dagslyset mest optimalt, hvilket som en ekstra bonus tilmed har positiv indvirkning på indeklimaet og vores mentale sundhed.  

Lyse og lette tekstiler giver sommerstemning

Vil du gerne give dit hjem en sommeropfriskning, kan du med fordel udskifte gardiner, tæpper og puder i boligen, forklarer Malene Marie Møller. Tekstiler er nemlig effektive til at understøtte årstiden gennem stemningsskabende elementer.

Noget af det, vi ser meget af for tiden, er gennemsigtige gardiner i stærke farver, som er helt lette og meget sommerlige. I den forbindelse kan man også tænke over at lade døren stå åben, så gardinerne flagrer, hvilket er en god måde at få sommerstemningen helt ind i hjemmet, forklarer Malene Marie Møller.

Afslutningsvis tilføjer Malene Marie Møller, at man ligeledes kan overveje at skifte uldtæpper ud med et lettere materiale og puder ud med lyse og friske farver.