Main Media

Inspiration: Gør hjemmet klar til efteråret

Efteråret er ved at gøre sit indtog og er for mange danskere forbundet med hygge. I de seneste måneder har udelivet måske været dit fokus, men med efteråret over os rykker mange indenfor, da vejret er mere mørkt og køligt.

Vi går så småt den mørke tid i møde, og selvom efterårsvejret måske er trist, behøver dit hjem bestemt ikke være det. Derfor har vi hos Swedoor samlet en række tips til, hvordan du bedst gør hjemmet klar til efteråret og den koldere tid, vi går i møde.

Skru op for indendørshyggen

Du kan gøre dit hjem efterårsklart og hyggeligt på flere forskellige måder, blandt andet ved at lave en hyggekrog i din stue, hvor du kan sidde med tæpper, tændte stearinlys og en varm kop kakao - måske mens du kigger ud på regnen. På den måde får du skabt de perfekte rammer for en hyggelig dag, hvor især tændte stearinlys gør noget særligt for stemningen i efterårsperioden.

Giv indgangspartiet en efterårsmakeover

Det er ikke kun indenfor, du kan gøre en indsats for at gøre hjemmet efterårsklart - det gælder også udenfor. Dermed undgår du, at det ser kedeligt ud udenfor, når haven ikke længere er fyldt med sommerens blomster.

Husets indgangsparti er typisk det første, dine gæster ser, når de ankommer. Derfor er det oplagt at gøre noget ekstra ud af hoveddøren, når den kølige tid nærmer sig. Du kan eksempelvis lave en efterårskranskrans af kogler eller tørrede blade i sæsonens brændte farver og hænge op på døren for at byde både efteråret og dine gæster velkommen. Du kan også med fordel stille flotte efterårsdekorerede lanterner med stearinlys ved hoveddøren for at skabe en indbydende og varm atmosfære i en mørkere tid.

Inden du kommer for godt i gang med udsmykningen, er det dog en god idé at give din hoveddør et efterårstjek, da den som husets mest eksponerede dør udsættes for årstidernes varierende vejr. Det kan du gøre ved at tjekke hængslerne og karmene efter, så de er klar til den kølige tid.

Du kan læse mere om, hvordan du gør dine døre klar til efteråret her.

Inviter årstidens farver ind i hjemmet

Når indgangspartiet først har budt gæster og efteråret velkommen, kan du med fordel også indrette hjemmet med efterårets varme og brændte farver, så det afspejler årstiden. Her kan du bruge rødlige og brune nuancer, der i kombination med naturlige materialer, skaber varme i din indretning og indbyder til ro og nærvær. Brændt orange kan også være med til at skabe en varm stemning og rammerne for indendørshygge, hvor der er plads til at nyde en efterårsstund. Du kan blandt andet inddrage de brændte farver i din indretning ved at vælge lækre tekstiler som tæpper og puder og sammensætte dem, som du har lyst til.

Det er kun fantasien, der sætter grænser, så eksperimentér løs med efterårets farver og find ud af, hvordan din indretningsstil bedst inviterer efteråret ind. Vær dog opmærksom på, at de brændte farver ikke bliver for dominerende i din indretning - husk også gerne at inddrage de lysere nuancer.

Hos Swedoor håber vi, at denne artikel giver dig ny inspiration til, hvordan du kan gøre hjemmet efterårsklart - både i forhold til hyggen, men også det praktiske.

Del gerne dit bud på et efterårsklart hjem på sociale medier med #swedoor.