Main Media

Swedoor lancerer nyt yderdørskoncept, der kan modstå ekstreme vejrforhold

Danmarks udprægede kystklima med omskifteligt vejr betyder, at organiske yderdøre i træ, som langt de fleste danskere har, er særligt udsatte for vejrets påvirkning og slitage. Derfor lancerer Danmarks førende dørproducent, Swedoor, nu et helt nyt produkt, som er udviklet til udsatte døre, der har behov for ekstra beskyttelse.

Efteråret byder på færre solskinstimer, hyppigere regnbyger og vindstød af stormstyrke, hvilket kan være udfordrende for både hus og have – og ikke mindst hjemmets yderdør. Derfor har landets førende dørproducent, Swedoor, netop lanceret et nyt yderdørskoncept med titlen STORM, der er særligt egnet til huse i udsatte områder, såsom ved kysten.

- STORM er en særlig opgradering, der kan gøre vores yderdøre endnu mere holdbare. Det skyldes blandt andet, at dørbladet og karmene er udviklet med fokus på at være ekstra vandafvisende og i stand til at modstå mere barske vejrtyper. Samtidig bevarer vi vores klassiske design, så man ikke kan se med det blotte øje, om døren er STORM-opgraderet eller ej, fortæller Hauke Thiessen, salgsdirektør hos Swedoor i Danmark.

Foruden en grundig overfladebehandling af karm og dørblad har det nye produkt ekstra tætningslister, således døren er ekstra hårdfør over for blandt andet slagregn. Hængslerne på STORM-døren er desuden udviklet til at modstå det høje saltindhold, som vinden omkring kysterne indeholder

Et gennemtestet koncept

For at være sikker på, at det nye yderdørskoncept er modstandsdygtigt over for Danmarks og resten af Nordens omskiftelige klima, har Swedoor gennem flere måneder testet konceptet hos det norske forskningsinstitut SINTEF, der er et af Europas største uafhængige forskningsinstitutter.

- Vi har testet konceptet i SINTEFs klimasimulator for at sikre, at dørene kunne holde til de ustadige vejrforhold i hele Norden. Foruden laboratorietests har STORM også været installeret i udvalgte huse i mere end et år, så vi har en samlet række erfaringer om, hvordan døren opfører sig ved daglig brug, siger Hauke Thiessen.

STORM er en videreudvikling af Swedoors klimavenlige produkt, ECO, og derved er døren både velisoleret og lever op til kravene for passivhuse. Det betyder blandt andet, at døren følger principperne for bæredygtigt byggeri og er med til at holde energiomkostningerne nede.
 

Fakta om STORM:

  • Tre vejrbestandige hængsler
  • Dobbeltfalset ramme 105/115 mm.
  • Overflade af ekstra vejrbestandig HPL på dørblad og karm
  • Særlige riller i dørens overkant for yderligere vandtæthed
  • Ekstra høj isolering med kerne af bæredygtigt materiale
  • WPC-tærskel (samme materiale og farve som for ECO)