Main Media

5 tips til køb af nye indvendige døre

Design Lyd Lys Smart

Det er ikke altid en let opgave at vælge nye indvendige døre. Dørene er nemlig blevet moderne, har fået signalværdi og er dermed blevet et bevidst element i vores boligindretning. Udskiftning af indvendige døre er derfor ofte en opgave, som overlades til tømrer og fagfolk. Her følger der nogle gode råd og nyttige tips, som hjælper dig godt på vej, når du skal købe nye indvendige døre.

1. AFKLAR KRAV: HVAD HAR DU BRUG FOR?

Det kan ofte være en udfordrende og - til tider - en frustrerende opgave at vælge den rigtige type indvendige dør. Hvilke faktorer bør overvejes og prioriteres, når du skal vælge den rigtige indvendige dør? Vores første anbefaling er, at du overvejer hvilken type dør, du er på udkig efter. Skal den f.eks. være i træ, glas, moderne, dobbeltdøre eller måske en skydedør? Og er der måske behov for mere gulvplads? I så fald er skydedøre ofte det foretrukne valg.

For mange børnefamilier er støj en væsentlig faktor. Aktiviteter forbundet med støj forekommer som regel i familier med børn i mange aldre og kan spænde vidt fra musik og leg til teenagerne, der smækker med dørene. Løsningen på støjgener i huset kan være at vælge indvendige døre med støjreducerende egenskaber. Ifølge Statens Institut for Folkesundhed kan støjbelastning have en negativ indvirkning på trivsel, præstationsevne, søvn, kommunikation og social adfærd. Lyddæmpede døre vil derfor have en positivt effekt på familiens trivsel i hjemmet.

Før du går videre til næste punkt, er det en god idé, at du tager stilling til dørens stil og egenskaber.

2. PRIS: GÅ EFTER DØRE, SOM MATCHER DIT BUDGET

Nu hvor du har valgt hvilke egenskaber, du er på udkig efter, skal du beslutte, hvor mange penge du kan afsætte til din nye dør. Prisforskellene på døre spænder fra et par hundrede til flere tusinde kroner. De billigste døre har ofte begrænsede egenskaber i forhold til døre, der opfylder kravene til de fleste hjem, men som samtidig også kræver mere af dit budget.

Når du køber døre i høj kvalitet, er det en investering. Kvalitetsdøre holder nemlig i længere tid, er støjreducerende og har en bedre overflade.

“Når du køber døre i høj kvalitet, er det en investering. Kvalitetsdøre holder nemlig i længere tid, er støjreducerende og har en bedre overflade.”

3. MÅL KORREKT

Den gyldne huskeregel er, at du skal være præcis i dine opmålinger, ellers kan det resultere i, at du kommer hjem med den forkerte dør og er nødt til at tage den lange vej tilbage til forhandleren. Husk, at det er karmens ydermål, altså hullet i væggen, du skal have for at få det rigtige mål for døren og rammen.

Du kan finde flere gode råd til at udføre en præcis opmåling her.

4. STIL OG DESIGN: FARVER HITTER

I mange hjem bliver døren betragtet som et møbel og et vigtig indretningselement. Det har derfor stor indvirkning på helhedsindtrykket af husets interiør at vælge den rigtige indvendige dør. Hvis du vælger en farverig dør, skaber det ofte en kontrast, da mange skandinaviske hjem domineres af traditionelle hvide døre. Leg gerne med tanken med en farvet, indvendig dør end den klassike hvide. Kontraster har ofte en god effekt og tilfører en god stemning i huset. Tendensen i skandinaviske hjem er, at flere er blevet mere vovede og vælger døre, der adskiller sig fra de gængse farver.

Måske du ønsker, at dine invendige døre skal matche dine køkkenlåger, din garderobe eller dit flotte gulv. Dørene fås også i flere varianter med et flot finish, såsom eg, valnød, hvidpigmenteret eg og sort eg.

5. KLAR, PARAT , GO!

Når du har afdækket dine behov valgt stil, lagt et budget og foretaget præcise opmålinger er næste skridt at besøge en forhandler. Hos din forhandler er det også muligt at få hjælp og svar på yderligere spørgsmål om valg og montering af dine nye indvendige døre.

Rigtig god fornøjelse.