Main Media

4 tips: Sådan pifter du sommerhuset op

Design Smart

Sommerferien står for døren, og inden længe drager mange danskere afsted mod sommerhuset. Med disse fire overkommelige tips kan du nemt gøre sommerhuset ferieparat efter vinterens strabadser.

Er du blandt de knap 200.000 danske sommerhusejere, er der stor sandsynlighed for, at den forestående sommerferie skal afvikles i feriehuset. Men måske oplever du, at dit sommerhus ser en smule trist ud efter en hård vinter – og i så fald er du ikke alene. Heldigvis er det ofte småjusteringer, der skal til for at pifte sommerhuset op og give det et helt nyt udtryk.

1. Skift døren ud

En udskiftning af yderdøren er et overkommeligt projekt, som ikke desto mindre kan tilføre sommerhuset en betydelig forandring. En ny yderdør kan nemlig give sommerhuset et helt nyt og personligt udtryk ved at eksperimentere med farver og stilarter. Vi oplever  i disse år en stigende interesse for kreative dørløsninger i private boliger såvel som fritidshuse.

“Mange vælger en yderdør med farve og kant, fordi døren kan gøre utrolig meget for det overordnede indtryk som både ejere og gæster får, når de kommer til huset. En udskiftning af yderdøren er derfor et eksempel på en simpel løsning, som alligevel gør en kæmpe forskel for sommerhusets ydre”

2. Mal træværket

Har du mod på et større projekt, kan du fatte pensel og maling for at pifte sommerhuset op. Måske er husets nuværende farve blevet slidt og trænger til at blive malet over, eller måske overvejer du at give sommerhuset en helt ny farve for at få et nyt og frisk udtryk. Kaster du dig ud i et malerprojekt, skal du blot huske at vælge en maling, som er egnet til husets materiale.

3. Giv terrassen et nyt look

Hvis den danske sommer viser sig fra sin gode side, byder hygge i sommerhuset ofte på masser af stunder på terrassen med solbadning og grillmad. Det er derfor en god idé at gøre terrassen sommerklar, ved for eksempel at investere i nye havemøbler og hynder eller ved at give trægulvet en god omgang olie.

4. Få styr på haven 

Sidst men ikke mindst må du ikke glemme haven, som formentlig også har brug for en kærlig hånd efter vintermånederne. Giv græsplænen en tur med græsslåmaskinen og plant nye blomster og bede, som kan tilføre nyt liv til haven.