Main Media

Dørløsninger til erhvervsbyggerier

Brand Design Kontor Lyd Lys

Swedoor har mange års erfaring med komplekse løsninger til kontorer og erhvervsbyggerier. 
Behovet for døre i erhvervsejendomme vil variere meget afhængigt af virksomhedens profil. Det kan være traditionelle døre til kontorer, døre med særlige sikkerhedskrav, døre med ekstra god lyddæmpning til et musik- eller filmstudie eller en stormagasinsfacade med integreret indgang af glas og stål – og ikke mindst døre hvor der stilles store krav til personsikkerhed i forhold til brand-, røg- og flugtvejsløsninger.

I kategorien med offentlige steder forekommer disse krav ofte, og det inkluderer eksempelvis offentlige bygninger, biblioteker, domstole og forskellige kulturbygninger. Det berømte operahus i Oslo, Court of Appeal i Malmø, DR-Byen i København er eksempler på projekter, hvor vi har leveret tilpassede dørløsninger. Byggerier, der flytter grænser – også for os som leverandør, idet der ofte må skabes helt nye og unikke løsninger for at kombinere udtryk og funktion.

Støjreducerende døre

Støjreducerende døre bidrager til at sikre et godt indeklima og ikke mindst et sundt miljø for de ansatte. Det gælder både lydforholdene i det enkelte rum, imellem flere rum og i forhold til ekstern støj. Tilfredsstillende lydforhold afhænger blandt andet af dørenes lydabsorptionsniveau, efterklangstid og frekvensfordeling.

Se lydklassificerede skydedøre til kontor.

Swedoors brand- og røgisolerede døre tilbydes alle med støjreduktion fra 25dB til Rw47dB, og med kombination af to dørløsninger kan vi tilbyde godkendt lydreduktion helt op til 55dB. Alle vores støjreducerende døre kan tilbydes som enkelt- eller dobbeltdøre og alle med mekanisk sænketætning i bunden for at sikre nem adgang til rummet.

I Ringkøbing-Skjern ErhvervsPark stod akustik og støjreducerende materialer højt på dagsordenen, da Swedoor blev valgt som leverandør. For at opnå den mest optimale akustik valgte man at integrere lyddæmpende og massive døre, som bidrager til at godt, fysisk arbejdsmiljø i et kontorfællesskab med forskellige dagsordener. Lyddæmpende døre fås i forskellige varianter, hvor Ringkøbing-Skjern ErhvervsPark har valgt lydklassen 35db, som betyder, at samtaler på normalt niveau ikke kan trænge igennem.

Glaspartier

Lys har stor betydning for ansattes læring og trivsel, fordi det påvirker oplevelsen af rum og omgivelser. Et godt samspil mellem dagslys og kunstig belysning giver de bedste synsbetingelser i dagligdagen. 

En kombination af døre og glaspartier, kan i mange tilfælde give en god følelse af åbne og lyse rum. Swedoor tilbyder et bredt sortiment af u-klassificerede og klassificerede glaspartier i træ og stål. Et træglasparti anvendes ofte i kombination med døre til kontor- og møderum for at tilføre mere naturligt lysindfald, men også som side og overparti til opdelinger af gange.

Ringkøbing-Skjern ErhvervsPark er et godt eksempel på et moderne kontorfællesskab, der følger tidens indretningstendenser med højt til loftet og masser af lysindfald. Derfor er der også valgt glaspartier, som er bygget sammen med dørene. Alle døre i RAL7015 og glaspartier i RAL9010.

Branddøre på kontorer

Brandisolerende døre bruges i høj grad på kontorer og i erhvervsbyggerier. Dørene har til formål at adskille bygningens rum i sektioner i tilfælde af brand for at sikre flugtvejene, så bygningen kan evakueres. Swedoors branddøre er blevet testet grundigt og godkendt i henhold til den gældende lovgivning. Dørene leveres desuden DS Certificerede.

Erhvervsparken i Ringkøbing-Skjern ErhvervsPark har installeret brandhæmmende døre i klasserne BD30 og BD60, som er de mest almindelige klassificeringer for trædøre i Danmark. Vores branddøre tilbydes udover disse klasser også med brandklassificering F30 og F60. For ståldøre indeholder vores brandcertifikater brandklasserne EI230, EI260 og helt op til EI2120 (120 minutters isoleret brandmodstand).

Røgtætte døre

Den rette dør kan forhindre giftige gasser fra at sprede sig via gange, trapper og andre flugtveje. Når det brænder, kan en røgtæt dør være altafgørende, hvorfor det netop af den årsag har været vigtigt for os at gennemføre et omfattende testprogram af vores klassificerede dørløsninger, så disse i stor udstrækning alle kan tilbydes med enten Sa eller Sm røgklassifikation (henholdsvis kold og varm røg).

Robuste og slidstærke materialer

Man kan med fordel vælge at integrere døre i ekstra holdbare materialer i planlægningen af byggeriet, hvis dørene skal holde i mange år. Det gør sig især gældende for valg af overflade og karme, men også de dele af døren, som ikke er synlige. Eksempelvis kan ekstra stærke låse og slutblik, samt forstærkninger omkring dørens hængsler bidrage til en øget levetid på de nye dørsæt. Korrekt placering af dørstop er også en afgørende forudsætning for en god og holdbar løsning.

Malede- eller finérede døre vælges ofte som døre på kontorer og kan være gode løsninger på døre, der skal holde i mange år, men hvor der ved hyppig brug kan være behov for slidstærke løsninger, kan døre med laminatoverflade anbefales, da de reducerer slitagen af dørene markant. Vores laminatdøre, tilbydes som standard med højtrykslaminat, produceret efter EN 438 og ISO 4586, hvilket betyder, at de er mere modstandsdygtige overfor slitage, stød og misfarvning sammenlignet med almindelige malede eller finérdøre. Laminatbelægning på døre kræver desuden minimal vedligeholdelse og er lettere at rengøre. Vores laminatdøre kommer i en række forskellige designs – blandt andet flere træmønstre, som giver et flot udtryk.

Trækarme er ofte et sikkert valg til kontor-og erhvervsbygninger, men hvor dørene placeres så de er ekstra udsatte for høj slitage, kan det være en rigtig god idé at tilføje ekstra beskyttelse af karmene med vores integrerede karmbeskyttelse af rustfrit stål. Ved denne løsning opnås nemt en elegant løsning, hvor et eventuelt ønske om et design med trækarme kan bevares. Et stærkt og flot alternativ hertil er en af vores mange designs af stålkarmsløsninger, som vi har tilpasset og godkendt til vores klassificerede dørprogram.

Overflader

Swedoor kan levere døre og karme i de fleste farver på NCS- og RAL-skalaen og har et stort udvalg af standardlaminater og finér i vores program. Skulle ønsket falde på en overflade, der ikke er standard, er tilpassede specialløsninger ofte en mulighed, som vi gerne hjælper med.

Swedoor har blandt andet leveret 70 malede døre i sort RAL9005 med sideparti og overparti til Lyngby Gymnasium. Swedoor har desuden leveret 110 glaspartier med lydglas Rw41 dB og sortmalet karm for at sikre den røde tråd i skolens udtryk.

Bæredygtighed

Mange erhvervsbyggerier opføres eller renoveres i dag med omtanke og ansvar for miljøet. Hos Swedoor arbejder vi konstant med forbedringer i forhold til miljø og bæredygtig produktion og er meget stolte af at kunne tilbyde Nordens bredeste program af bæredygtige dørløsninger, som eksempelvis FSC-certificerede døre eller døre, der skal indgå i DGNB-certificerede eller Svanemærkede byggerier.

BIM-objekter

Objekterne er tilgængelige direkte i REVIT og ArchiCAD via appen fra BIMobject. De kan også hentes ned via swedoor.dk/bim eller portalen bimobject.com.

Inspiration

Se vores cases

Leder du efter inspiration? Tag et kig på vores referenceprojekter og se, hvordan Swedoor har løsninger til forskellige miljøer

Se cases