Main Media

Dørløsninger til lejligheder

Brand Design Eco Isolering Lyd Lys Sikkerhed Smart

Swedoor har mange års erfaring med døre til lejligheder. Vores boligprojekter omfatter alt fra entré- og lejlighedsdøre til døre i fællesarealer - alle med forskellige kombinationer af funktionskrav. Swedoor skræddersyr løsninger ud fra det enkelte projekts behov både til nybyggeri og renovering.

Entrédøre

En entrédør anvendes som dør ind til lejligheden. En entrédør skal kunne modstå indbrudsforsøg, mindske lyd fra trappeopgange og begrænse udbredelse af brand og røg.

Vi tilbyder entrédøre i mange forskellige design, alt fra enkle og standardiserede produkter til avancerede specialløsninger, hvor du selv kan bestemme design, farve, form, overflade, låsesystem, beslag osv.

 • Vælg mellem glatte døre, sporbare døre, døre med mønsterlagt finér, højtrykslaminat med tilpassede billeder/mønstre mm.
 • Dørene tilbydes malet, finéret eller laminatbeklædte 
 • Dørene tilbydes i både standardmoduler og specialmål
 • Trækarm og traditionel stålkarm tilbydes
 • Du kan både vælge enkelt- og dobbeltdøre
 • Swedoors produktportfølje sikrer, at gældende regler og byggeforskrifter overholdes

Brandklassificerede entrédøre

Brandklassificerede entrédøre leveres i brandklasserne BD30 og BD60. 

Lydklassificerede entrédøre

Swedoors lydklassificerede entrédøre kan fås med lydreduktion fra R´w35dB (RW38) og helt op til R´w47dB.

Røgtætte entrédøre

De rette døre kan forhindre giftige gasser i at sprede sig gennem trappeopgange, skakter og andre flugtveje. Hvis det brænder, kan en røgtæt dør være det, der afgør liv eller død. Da det er et krav, at entrédøre skal opfylde en røgtæt klassificering, skal døren være testet og klassificeret i henhold til den europæiske standard EN13501. Her skelnes der mellem kold røg (Sa) og varm røg (Sm), da varm røg besidder de strengeste krav, som det eksempelvis kræves i boligblokke. Tanken er, at sikkerheden skal øges i hjemmet, på hoteller og i offentlige bygninger. Døre, som opfylder Sm, opfylder også kravene for Sa. En dør med Sa har gennemgået tests ved røgtemperaturer på 20 grader med en trykforskel på 25 Pa. Klassificering Sm er testet ved 200 grader med en trykforskel på 50 Pa. 

Sikkerhedsdøre

Tryghed og sikkerhed er nøgleord i de fleste boliger. En moderne og effektiv dørløsning er en afgørende faktor i denne sammenhæng. Sikkerhed er i de senere år blevet et aktuelt emne, da indbrud, hærvæk og tyveri desværre sker ofte, hvilket har medvirket til et øget fokus på sikkerhed. 

En sikkerhedsør er en entrédør med højere krav på indbrudssikkerhed. En sikkerhedsdør fra Swedoor indebærer sikkerhed i absolut topklasse. Vi har også sikkerhedsdøre i stål.

Sikkerhedsklasser

Sikkerhedsdøre tilbydes i klasse RC3.

Træ vs. stål

Når det kommer til indbrudssikkerhed, bliver der ofte stillet spørgsmålstegn ved, om ikke det kræver en ståldør at forhindre indbrudsforsøg, og det er en almindelig misforståelse, at ståldøre er mere sikre end trædøre. Hos Swedoor producerer vi både stål- og trædøre, og vores træbaserede sikkerhedsdøre besidder mindst lige så høje sikkerhedskrav som tilsvarende ståldøre. 

Klimadøre

Selv hvis entrédøren skal monteres i en uopvarmet trappeopgang, kan den også fås med klimabeskyttelse, som gør, at den kan klare temperaturforskelle mellem trappeopgangen og lejligheden. Vores klimadøre leveres i klasse C1 i henhold til den europæiske standard EN12219 og tåler op til 20 graders temperaturforskelle.

Svalegangsdøre

Svalegangsdøre er en type lejlighedsdør, som passer til lejligheder med udendørs indgange. Disse døre tåler vores skandinaviske klima, og de kan også beskytte mod brand og lyde. 

 • Har en sandwich-konstruktion, som dæmper lyd op mod 38-44dB
 • Kan kombineres med brandklasse
 • Kan kombineres med røgtæthed Sa og S200
 • Kan kombineres med sikkerhedsklasse RC3
 • Kan fås i de fleste yderdørsmodeller 
 • Mulighed for skjulte hængsler (ikke med RC3)
 • Kan kombineres med sidepartier
 • Kan leveres i næsten alle 2000 NCS S og RAL farver

Støjreducerede yderdøre (Silence) passer til både blokke med svalegang og til lejligheder i forskellige niveauer, men også til huse i villaområder med meget lyd omkring, f.eks. ved traffikerede veje. Denne dørtype dæmper lyd med op til Rw44dB.  

Brandklassificerede yderdøre

Efterspørgslen på brandklassificerede yderdøre stiger fortsat, og derfor tilbyder vi mange af vores ADVANCE-LINE yderdøre brandklassificerede. Disse yderdøre bruges ofte, når yderdøren er placeret tæt ved en carport, garage eller andre tilbygninger. En brandklassificeret yderdør kan også med fordel bruges mellem beboelsesarealet og garagen, hvor det ifølge lov kræves brandklassificering. Disse døre er klassificeret med 30 minutters brandmodstand, hvilket de klarer med god margin. En brandklassificeret yderdør har brandresistent glas og brandstrips, som svulmer op og beskytter mod flammer, hvis der opstår brand. Brandstripsen er skjult bag dørens tætningsliste for at give et renere udtryk. 

Entrépartier

Med udgangspunkt i døren kan du skabe forskellige entrépartier med hjælp fra sidepartier. Sidepartier kan fås i fire forskellige udførelser og med alle klassificeringer og glastyper (med undtagelse af varmrøg i kombination med RC3). De kan også fås i næsten 2000 NCS S- og RAL-farver. Max størrelse M6x21 på grund af vægt (M5x21 i RC3). 

Indvendige døre til boligen

De indvendige døre er en vigtig del af boligens stil og daglige brug. Dørene skal selvfølgelig passe i design, men lige så vigtig er dørens egenskaber. Swedoors store sortiment giver næsten uendelige muligheder for at kombinere farver og former med forskellige overflader, fyldninger, glas og karmløsninger. Du kan få døre med støjdæmpede egenskaber, skydedørsløsninger og et stort udvalg af tilbehør.

Massive indvendige døre

Massive indvendige døre har en forbedret overflade, som både kan ses og føles, og som letter rengøringen. De leveres med kvalitetshængsler i metal og har en støjreducerende effekt. Produktserien Stable er minimalistiske indvendige døre, som er opbygget af en massiv, miljøvenlig træfiberkerne. Dette har gjort, at døren har fået en endnu bedre støjreducerende effekt og øgede miljøkrav. Stable er bl.a. godkendt til brug i byggerier, som er Svane-, Breeam- og DGNB-mærket. 

Se vores massive indvendige døre. 

Pladsbesparende skydedørsløsninger

Indbyggede eller udenpåliggende skydedøre er en elegant og diskret løsning. Skydedøre er tilmed pladsbesparende og giver flere muligheder for møblering og planløsning. Hvis pladsen er knap, kan man f.eks. montere to skydedøre til soveværelset, hvis sengen står fra væg til væg for nem passage fra begge sider af sengen. Alle indvendige døre kan leveres som skydedøre. 

Luk lyset ind med glasdøre

Skab lys og luft med matchende glasdøre, hvor rummet ellers kan blive mørkt og indelukket, f.eks. ind til badeværelset uden vindue eller mellem stue og entré. Vælg mellem mange forskellige design og glastyper. Som standard leveres de indvendige døre med klart glas, men det findes også i matteret, facetteret (kun til sprossedøre) eller gotisk glas. Glasset er selvfølgelig hærdet. 

Døre i specialmål – små og store

Swedoors sortiment er fleksibelt, og de fleste indvendige døre i ADVANCE-LINE-serien kan fås i specialmål. Døre kan også leveres i små størrelser for at passe under en trappe eller som en skydedør for at åbne maksimalt op mellem to rum. 

Karme til indvendig døre

Karme leveres i alt fra de helt enkle til karme med integrerede dæmpelister. Dæmpelister giver en markant støjreducerende effekt sammenlignet med enkle karme, og de giver god komfort i daglig brug. Vores Flex+ karme og +karme er også kvistfrie, hvilket gør, at lakken ikke misfarves af de naturlige kvister, som findes i træbaserede produkter. Karmene leveres i samme farver som dørene samt i finerede udførelser som standard i eg, sort eg, hvidpigmenteret eg og valnød. 

Specialkarme til indvendige døre

Ofte er der behov for specialløsninger. I samråd med arkitekten eller bygherren tilbyder vi at lave skræddersyede løsninger for det aktuelle projekt. Swedoor leverer selvfølgelig også fulddybdekarme. 

Tærskler til indvendige døre

Tærskler findes i tre typer: tærskelplade, falset tærskel og badeværelsestærskel. Som standard findes disse i eg, men leveres også i valnød, bøg, ask og mahogni og overfladebehandlede bundstykker i ask og eg.

Dørvridere til indvendige døre

For en komplet løsning tilbydes der dørhåndtag fra de helt enkle modeller til koncepter med fokus på stil, overflade og materialevalg – både til indvendige døre og skydedøre. Der tilbydes også toiletlåse til begge varianter.

Lås og beslag til indvendige døre

Alle indvendige døre leveres som standard med låsekasse og snap-in hængsler. Skjulte hængsler og dekorhængsler fås som tilvalg. Som tillæg kan inderdørene leveres med SmartClose for en stille og eksklusiv lukning af døren

Farver

Swedoor leverer døre og karme i de fleste farver i NCS S- og RAL-skalaen. Vores standardhvid er NCS S 0502-Y, og vores to basisfarver er NCS S 0500-N og RAL 9010 både for dør og karm. 

BIMobject

Objekterne findes tilgængelige direkte i REVIT og ArchiCAD via appen fra BIMobject. De kan også hentes ned via Swedoor.dk/bim eller portalen bimobject.com.

Inspiration

Se vores cases

Leder du efter inspiration? Tag et kig på vores referenceprojekter og se, hvordan Swedoor har løsninger til forskellige miljøer

Se cases