Main Media

Indvendig klimaklassificeret lejlighedsentredør

Eco Isolering Sikkerhed Smart

Med klimaklassificerede indvendige lejlighedsdøre i træ kan du skrue ned for varmen i trappeopgangen, og derved reducere både varmeudgifter og klimapåvirkning.

KLIMAKLASSIFICERING OG LEJLIGHEDSDØRE

For at opretholde et lavere varmeniveau i trappeopgangen og dermed spare energi, stilles der højere krav til entredørene til lejligheden. To punkter skal opfyldes ud over de sædvanlige klassifikationskrav;

  • dørene skal klare forskellige temperaturer på indvendig og udvendig side
  • og de skal have en u-værdi, der sikrer, at varmen fra lejlighederne ikke lækker ud i trappeopgangen

Et spørgsmål, der kan stilles i lyset af en forestående klimakrise er, om det ikke ville være muligt at sænke temperaturen i opgangen? Hvor mange opvarmede trapperum bygges hvert år, og hvor meget energi kan vi spare ved at sænke temperaturen i disse med for eksempel 5 grader?

Det første trin er at vælge en trædør med en trækarm. Siden efteråret 2019 er det muligt at få RC3-klassificerede indvendige lejlighedsdøre med trækarme fra Swedoor, hvilket betyder en klar forbedring i u-værdi. En sådan dør har en u-værdi på ca. 1,2 W / m2K, sammenlignet med en dør med en stålkarm, som er ca. 1,8 W / m2K.

Det varierende klima kræver også en konstruktion, der forhindrer dørbladet i at krumme, når det udsættes for temperaturforskelle. Til dette formål er hoveddørene til vores lejligheder tilgængelige i alle klasser til lyd, brand og indbrud, også med klimaklassifikation. Disse er klassificeret i klimaklasse C1, hvilket betyder, at de kan klare en temperaturforskel på 20 grader mellem de forskellige sider af døren.

LEJLIGHEDSDØRE INDVENDIG

For dem, der ønsker at bygge med mindst mulig opvarmning i opgangen, er der intet, der forhindrer brugen af vores entredøre - Silence. Disse har en minimum u-værdi på 0,79 W / m2K og kan klare de samme temperaturforskelle som vores andre udvendige døre.