Main Media

Indvendig klimaklassificeret lejlighedsentredør

Eco Isolering Sikkerhed Smart

Med klimaklassificerede indvendige lejlighedsdøre i træ kan du skrue ned for varmen i trappeopgangen, og derved reducere både varmeudgifter og klimapåvirkning.

KLIMAKLASSIFICERING OG LEJLIGHEDSDØRE

For at opretholde et lavere varmeniveau i trappeopgangen og dermed spare energi, stilles der højere krav til entredørene til lejligheden. To punkter skal opfyldes ud over de sædvanlige klassifikationskrav;

  • dørene skal klare forskellige temperaturer på indvendig og udvendig side
  • og de skal have en u-værdi, der sikrer, at varmen fra lejlighederne ikke lækker ud i trappeopgangen

Et spørgsmål, der kan stilles i lyset af en forestående klimakrise er, om det ikke ville være muligt at sænke temperaturen i opgangen? Hvor mange opvarmede trapperum bygges hvert år, og hvor meget energi kan vi spare ved at sænke temperaturen i disse med for eksempel 5 grader?

Det første trin er at vælge en trædør med en trækarm. Siden efteråret 2019 er det muligt at få RC3-klassificerede indvendige lejlighedsdøre med trækarme fra Swedoor, hvilket betyder en klar forbedring i u-værdi. En sådan dør har en u-værdi på ca. 1,2 W / m2K, sammenlignet med en dør med en stålkarm, som er ca. 1,8 W / m2K.

Det varierende klima kræver også en konstruktion, der forhindrer dørbladet i at krumme, når det udsættes for temperaturforskelle. Til dette formål er hoveddørene til vores lejligheder tilgængelige i alle klasser til lyd, brand og indbrud, også med klimaklassifikation. Disse er klassificeret i klimaklasse C1, hvilket betyder, at de kan klare en temperaturforskel på 20 grader mellem de forskellige sider af døren.

sakerhetsdorr_svartlaserad_ask_miljo

LEJLIGHEDSDØRE INDVENDIG

For dem, der ønsker at bygge med mindst mulig opvarmning i opgangen, er der intet, der forhindrer brugen af vores entredøre - Silence. Disse har en minimum u-værdi på 0,79 W / m2K og kan klare de samme temperaturforskelle som vores andre udvendige døre.

05_-_W22_yder