Main Media

Er det stor forskel på døre i klasse RC2 og RC3?

Sikkerhed

Indbrudklassificerede døre angives i henhold til den europæiske standard EN 1627. RC står for Resistance Class (tidligere modstandsklasse, MK), og jo højere cifre, desto bedre Indbrudsklasse. 

Det korte svar på spørgsmålet om der er forskel på døre i klasse RC2* og RC3** er ja. En RC2-dør er i sin konstruktion sammenlignelig med en almindelig lyd- og brandklassificeret entrédør, og de indbrudsbeskyttende egenskaber kommer primært fra dørens forstærkede beslåning. Døren har derudover sikringer på bagkanten, må udstyres med en godkendt låseenhed*** og er forstærket med en såkaldt langskilt omkring cylinder og håndtag/greb. 

Derimod har en RC3-klasse dør en væsentlig forstærket opbygning hvor dørens kerne forstærkes med indlæg af stålplader. Hertil kommer yderligere forstærkninger af dørens beslåning, samt krav til stærkere låseenhed.

* En dør i RC2-klassen skal kunne stå imod indbrudsforsøg i minimum 15 minutter, hvoraf 3 af minutterne består af aktiv bearbejdning af døren med værktøj, såsom en skruetrækker, rørtang og kiler.  

** En dør i RC3-klasse skal kunne stå imod indbrudsforsøg i minimum 20 minutter, hvoraf 5 af minutterne består af aktiv bearbejdning af døren med værktøj, såsom en skruetrækker, rørtang, kiler, samt brækjern og kraftige skruetrækkere.