Main Media

Sæt kulør på hjemmet med farverige døre

Design Smart

Danskerne er blevet mere modige, når det kommer til at integrere farver i hjemmet. Farverige døre er populære som aldrig før blandt boligejere, som ønsker at skabe flotte kontraster og sætte et personligt præg på boligen.

Tidligere skulle husets døre helst være hvide – og gerne ens i alle rum. Sådan er det ikke længere, for mange danskere er blevet mere modige, når det kommer til at vælge farverige døre. Interessen for farvede døre er større end nogensinde.

“Inden for de senere år har vi oplevet, at danskerne i stigende grad tager aktivt stilling til, hvilken dør der passer til det enkelte rum, hvilket blandt andet kommer til udtryk gennem et kreativt og velovervejet farvevalg”

Tenna Knak | Europæisk marketingdirektør i Swedoor

Skab flotte kontraster

I dag vælger mange danskere døre i mørke farver, som giver modspil til den klassiske og ofte lyse, skandinaviske indretning. Særligt sort, grå og blå er populære farver, som kan give en flot kontrast til rummet, uden at være for vild og dominerende. Det kan dog være svært at udvælge den helt rette farve, og det kan derfor være en god idé at lade sig inspirere af populære trendfarver. ”Classic Blue” er ifølge det verdenskendte farvesystem Pantone årets farve, som er en tidløs, elegant og rolig blå, der med fordel kan beklæde en eller flere døre i hjemmet.

Sæt et personligt præg på huset

Flere og flere danskere stræber efter et personligt udtryk på huset, som skiller sig ud fra naboens. Husets hoveddør er noget af det første, som gæster og forbipasserende ser, og det er derfor en god idé at vælge en dør, som komplementerer husets facade og sætter et unikt præg.

- Mange vælger for eksempel at integrere husnummeret i glas på hoveddøren, hvilket både lukker lyset ind i hjemmet og sætter et personligt præg på huset. Man kan også overveje at vælge en dør i en iøjnefaldende farve som eksempelvis rød eller gul, der giver et frisk pust til huset, slutter Tenna Knak.