Main Media

Sådan gør du det svært for indbrudstyven i julen

Sikkerhed

Der er ikke mange ting, der er værre end at komme hjem fra juleferien og opdage, at du har haft uventet besøg, mens du var væk. Heldigvis er der nogle simple ting, du kan gøre, for at det bliver sværere for indbrudstyven at få adgang til dit hus henover julen. 

Den mørke årstid gør det nemmere for indbrudstyven at se, hvis huset står tomt. Det gælder især, når det er mørkt i flere dage i træk. Statistik viser, at julen er højtid for indbrud, fordi tyvene ved, at mange rejser væk på denne tid. Desuden er huset eksempelvis fyldt med nye computerer, fjernsyn og smykker, som alle er letomsættelige varer.

KIG PÅ DIN BOLIG MED TYVENS ØJNE

Risikoen for at blive opdaget er det første, som indbrudstyven vurderer, inden der begås et indbrud. Det er sjældent, at indbrudstyve vælger at knuse glasset i et vindue eller en dør for at komme ind i dit hjem, da det let kan tiltrække opmærksomhed. Tyvene foretrækker derfor at komme ind på andre måder, og de ser efter, om der er en flugtvej – helst en yderdør. Statistik viser, at terrassedører eller andre indgange med lidt eller ingen udsyn er indbrudstyvens favorit, fordi det her er lettere for indbrudstyven at komme ind i huset i fred. Sørg derfor for at have en yderdør og en teressedør, som kan låses med en nøgle.

SÅDAN KAN DU FOREBYGGE INDBRUD HOS DIG I JULEN:

  1. Sikre boligens svage punkter. Døre og vinduer skal have en lås af god kvalitet – også terrassedøren. Sikringsbeslag reducerer risikoen yderligere. Tyven kan anvende brækjern til at bøje dørkarmen udad, så låsen slipper karmen.
  2. Tjek at alle dører og vinduer er låst og lukket. Undlad at trække gardinerne for.
  3. Allier dig med naboen. Bed naboen om at tømme postkassen og bruge din skraldespand. På den måde ser det ud, som om du er hjemme. Informer altid dine gode naboer om, hvis du rejser væk, så de kan følge med.
  4. Lad være med at lade julegaverne og emballagen ligge synligt fremme. Fjern også værdigenstande, men lad kaffekoppen stå fremme på bordet.
  5. Undlad at hjælpe indbrudstyven og lås garagen. Sørg for at en eventuel stige er låst fast, og at redskaber og værktøj ikke ligger fremme.
  6. Overvej en alarm – det kan få indbrudstyven til at vælge et andet hus.
  7. Bed naboen om at parkere deres bil ved dig. Lykkes det ikke, så hør om nogen kan gå rundt hos dig og lave fodspor.
  8. Lad lyset være tændt, og kombiner det med en tidsafbryder. Skift dine lysenheder ud med pærer, som automatisk tændes, når det bliver mørkt.
  9. Dæk bordet op til fest. Det gør indbrudstyven usikker på, om du er i nærheden.
  10. Hav in mente hvad du deler på de sociale medier. Du behøver ikke fortælle nogen, at huset står tomt.

Husk at tilbyde naboen din hjælp, hvis du holder jul hjemme.

Vi ønsker alle vores læser en indbrudsfri og fredelig jul.