Main Media

Familie bygger eksklusivt sommerhus med naturen som inspirationskilde

I Fårup Klit ved Saltum ligger et nybygget og særpræget sommerhus på 240 kvadratmeter, hvor der er tænkt over alle detaljer. Det ses blandt andet i det gennemgående materialevalg i alt fra køkken, badeværelse, bjælker og døre, hvor især naturen har været en stor inspirationskilde.

For et par år siden købte Thomas Jakobsen og familien et sommerhus på 60 kvadratmeter fra 80'erne ved Saltum i Nordjylland. Det var dog ikke selve sommerhuset, familien faldt for, men derimod grunden og den unikke placering. Planen var fra starten, at de ville finde et ældre sommerhus, der skulle rives ned. Det skyldtes blandt andet et ønske om at skabe deres eget, samtidig med at det ældre sommerhus langt fra var stort eller moderne nok til at imødekomme familiens behov.

- Vi har drømt om et sommerhus i området ved Fårup Klit i mange år. Det skyldes blandt andet, at både min kones og mine egne forældre har sommerhus heroppe, så vi har begge været der meget gennem vores barndom. Derfor var vi heller aldrig i tvivl om, at det var lige præcis her, vi skulle bygge vores drømmesommerhus, forklarer Thomas.

I opførelsen af sommerhuset har det været vigtigt for ægteparret Thomas og Louise, at sommerhuset har en gennemgående stil med naturen som inspirationskilde, hvilket ses i form af natursten på badeværelser, iøjnefaldende træbjælker samt indvendige egetræsdøre. Og stilen går også igen, når man ser sommerhuset ude fra, hvor facaden ligeledes er præget af træmaterialer:

- Sommerhuset er markant i sit udtryk med store, tunge tagudhæng, som kan minde om en norsk eller schweizisk hytte, fordi proportionerne er rimelig store. Det skulle ligeledes afspejle sig i indretningen, og derfor er der i sommerhusets centrale opholdsrum synlige spær og bjælker i Douglas-træ, fortæller Thomas.

Kvalitetsdøre sikrer støjreduktion

Den røde tråd i forhold til sommerhusets materialer og inventar, går også igen, når det kommer til valget af indvendige døre. Det ses blandt andet ved, at sommerhusets indvendige døre er i egetræ, der passer til indretningens naturlige udtryk. Foruden dørens udtryk og design har det også været vigtigt for Thomas og Louise ikke at gå på kompromis med kvaliteten, og derfor faldt valget på dørproducenten Swedoors mest eksklusive dørserie SUPERIOR Tid.

- Vi havde et ønske om, at dørene skulle have et enkelt design samtidig med, at udtrykket skulle bære præg af naturen. Derfor faldt valget på egetræsdøre fra Swedoors serie SUPERIOR Tid, der med de store knaster giver døren et levende og autentisk udtryk, som netop var det, vi ønskede til sommerhuset, forklarer Thomas.

Med fire børn og en hund har praktikken dog også været nødvendig at indtænke, og derfor har parret desuden valgt Swedoors innovative bundstykkeløsning til dørene, som blandt andet er med til at reducere støjen i sommerhuset:

- Vi har erfaret, at de lettere moderne døre ikke fungerer optimalt i forhold til støjniveauet, når der ikke er lister, og lyden siver under døren. Derfor var vi ikke i tvivl om, at vi skulle have SUPERIOR-døre med mekaniske bundstykker. Det vil sige, at vi ingen lister har, hvilket giver et stilrent og minimalistisk udtryk, men alle indvendige døre har bundstykker, der sænkes, når dørene lukkes, og hæves når dørene åbnes. Det er virkelig effektivt, når man som børnefamilie gerne vil støjreducere, og samtidigt kan vores robotstøvsuger nemt køre rundt i hele sommerhuset, fordi der ingen synlige lister er i vejen, siger Thomas.

Det er ikke første gang, at Thomas og Louise har kastet sig ud i et byggeprojekt. Byggeprocessen omkring familiens private bolig i Aarhus har de også selv været en stor del af, og den erfaring, som de gjorde sig dengang, har de taget med videre i opførelsen af sommerhuset.

- Vores tidligere erfaring fra vores private bolig har bestemt givet os mod på at vælge andre løsninger end de allermest gængse. Det er ikke standardvarer, vi har valgt, og det har vi lagt meget vægt på gennem hele byggeprocessen og i sommerhusets udtryk, afslutter Thomas.

MERE INTERESSERET I DØRLØSNINGER TIL SOMMERHUS ELLER DØRE I EG?

Se her hvordan den kendte journalist og skientusiast, Thomas Uhrskov indretter sig med flotte dørløsninger i sit sommerhus ved Klitmøller