Main Media

Fra klasselokaler til drømmebolig

Kendt influencerpar giver gammel skole nyt liv

I en mindre by uden for Odder har parret Johanne og Jesper Søvndal Køster Mygind kastet sig ud i et helt særligt renoveringsprojekt. De er nemlig i fuld gang med at forvandle en gammel skole fra 1937 til familiens hjem. Et projekt af denne kaliber kræver nøje overvejelser for at kunne forene æstetik og funktionalitet, hvilket blandt andet ses i hjemmets detaljer – lige fra vandhaner og køkkenskuffer til gulve og døre.

I 2019 forelskede influenceren Johanne Søvndal Køster Mygind og den tidligere deltager i tv-programmet Den store bagedyst Jesper Søvndal Køster Mygind sig i en gammel skole udenfor Odder. Det var ikke blot de 630 kvadratmeter, som tiltalte parret, men også muligheden for, at Jesper en dag kunne realisere sin drøm om at åbne en bageskole på landet.

Men det er ikke overraskende, at en ældre bolig som et skolehus kræver en solid gør-det-selv-indstilling for at få de mange kvadratmeter til at harmonere. Heldigvis har parret skruet hænderne helt rigtigt på, og siden de overtog ejendommen, har de gennemrenoveret stue, køkken, entré, skolestue, lærerindebolig, gæsteværelse, toilet og halvdelen af gymnastiksalen.

Huset vælger stilen

For Johanne og Jesper er det afgørende, at huset bærer præg af farver og detaljer, der ikke blot afspejler deres egne personligheder, men også fortæller noget om huset og dets historie. Derfor ønsker parret at bevare flest mulige originale detaljer, men der har alligevel været flere steder, hvor det har været nødvendigt med en udskiftning. Det gælder blandt andet døren mellem stue og køkken samt døren til spisekammeret, som de har skiftet til Swedoors model Stable GW4.

- Det har været afgørende for os at vælge døre, der harmonerer med husets oprindelige stil. Derfor har vi prioriteret massive døre fra Swedoor med et simpelt design for at opnå et æstetisk udtryk, der smelter smukt sammen med resten af huset, forklarer Johanne.

Bundstykker dæmper køkkenstøj

Med en voksende familie på snart fem er hverdagen fyldt med forskellige interesser, og derfor er det ikke nok, at dørene bare er dekorative – de skal også være funktionelle. Det har blandt andet været medvirkende til, at Jesper og Johanne har valgt døre med Swedoors nye bundstykkeløsning Doorstep Replace, som netop kan holde lyden ude, når døren lukkes:

- Vi bruger meget tid på at lave mad og tilbringer generelt mange timer i køkkenet. Derfor er det rart at kunne lukke af, når lyden bliver for voldsom fra emhætte, røremaskine eller kokkens musiksmag. Det giver os mulighed for at nyde stuen og slappe af på sofaen uden at blive forstyrret af lyden fra køkkenet. fortæller Jesper, og fortsætter:

- Derudover sikrer bundstykkeløsningen, at vores gennemgående gulve kommer helt til sin ret, da vi undgår, at gulvene bliver afbrudt af de traditionelle dørtrin. Dette muliggør også, at vores robotstøvsuger kan køre uforstyrret rundt på hele etagen.

Foruden de praktiske bundstykker har parret også gjort sig overvejelser om dørens funktion i indretningen. Da huset er gammelt og har mange rum, er det afgørende, at dørene ikke opdeler hjemmet, men snarere binder rummene sammen. Det har blandt andet været medvirkende til, at valget faldt på glasdøre:

- Når man bor i et gammelt skolehus, er der ikke mange store vinduespartier, hvilket kan udfordre mulighederne for at få naturligt lys ind i boligen. Derfor har vi blandt andet valgt at indrette boligen med glasdøre, hvilket bidrager til, at vi kan udnytte lyset mest muligt – samtidig med at det skaber en åbenhed og sammenhæng mellem de mange rum, forklarer Johanne.

Du kan læse mere om Swedoors store udvalg af indvendige døre her.